30.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Για μια κατσίκα και ένα σακί ρύζι: Αφγανός πούλησε την 6χρονη κόρη του σε 55χρονο ιμάμη

Βίντεο δείχνει γυναίκες να τον ξυλοφορτώνουν -Ο άνδρας στην απολογία του είπε ότι το έκανε για να ξεφορτωθεί ακόμα ένα στόμα που έπρεπε να ταΐσει.


 

Ένας πατέρας από το Αφγανιστάν πούλησε την 6χρονη κόρη του σε έναν 55χρονο κληρικό με αντάλλαγμα μια κατσίκα, ένα σακί ρύζι και λίγο φαγητό. Το βίντεο που τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του Διαδικτύου δείχνει τον πατέρα να έχει πέσει στα χέρια εξαγριωμένων γυναικών οι οποίες τον χτυπούν για την αποτρόπαια πράξη του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο πατέρας συμφώνησε να πουλήσει την 6 χρονη κόρη του Gharibgol στον 55χρονο ιμάμη Seyed Abdolkarim, κάτι που είναι παράνομο ακόμα και στο Αφγανιστάν όπου σύμφωνα με το νόμο τα κορίτσια επιτρέπεται να παντρεύονται μετά τα 16 και τα αγόρια μετά τα 18.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του France 24 ο Abdolkarim συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία ότι πούλησε και πάντρεψε την κόρη του με τον 55χρονο με αντάλλαγμα μια κατσίκα, ένα σακί ρύζι, τσάι, ζάχαρη και λάδι. Το γεγονός έφτασε στα αφτιά της αστυνομίας όταν γυναίκες του χωριού ανακάλυψαν τι είχε κάνει και τον κυνήγησαν.

Ο άνδρας στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι το έκανε από τη μια για να φροντίσει την οικογένειά του και από την άλλη για να ξεφορτωθεί ακόμα ένα στόμα που έπρεπε να ταΐσει. Ο κληρικός είχε υποσχεθεί στον πατέρα ότι δεν θα είχε σεξουαλικές σχέσεις με το κοριτσάκι μέχρι εκείνο να γίνει 18.

Μετά το γάμο ο ιμάμης μετέφερε την 6χρονη σύζυγό του σε σπίτι συγγενή ο οποίος νόμισε πως το παιδί ήταν κόρη του. Κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν την έγδυσε και την έβαλε να κοιμηθούν μαζί στο κρεβάτι. Μετά τις καταγγελίες το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι όντως ο ιμάμης δεν το είχε αγγίξει.

Το παιδί πλέον είναι ασφαλές και έχει επιστρέψει στην μητέρα του. Το Δικαστήριο έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες έκδοσης διαζυγίου και θα αφαιρέσει κάθε δικαίωμα του πατέρα στο παιδί.

Το 2010 σε έρευνα που διεξήχθη στο Αφγανιστάν έδειξε ότι το 46,4% των γάμων οι γυναίκες είναι κάτω των 18, ενώ το 15,2% των ερωτηθέντων γυναικών είπε ότι παντρεύτηκε πριν από την ηλικία των 15 ετών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ