19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Για ένα υπέροχο 2018, για ένα λαμπερό εαυτό

Όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας που πολλές φορές νιώθει αβοήθητο, φοβισμένο και ανίκανο ν’ αντεπεξέλθει στη δύσκολη και όλο απαιτήσεις καθημερινότητα. Καθοριστικό ρόλο παίζουν η αυτοεκτίμησή μας και η αυτοπεποίθησή μας. Αν δεν τις δουλέψουμε τότε οι δυσκολίες στο δρόμο της ζωής μας θα μετατραπούν σε αξεπέραστα εμπόδια.

Ας μην ξεχνάμε πως το δώρο της ζωής είναι υπέροχο. Ας αγαπήσουμε τη ζωή! Ας αγαπήσουμε τον εαυτό μας όπως αγαπάμε τον πιο κοντινό μας άνθρωπο αλλά και να τον καλομαθαίνουμε γιατί είναι ένας και μοναδικός και κρύβει μέσα του απεριόριστες δυνατότητες.

Η ευτυχία, αισιοδοξία και το χαμόγελο είναι μεταδοτικά. Ας τα προσφέρουμε ο ένας στον άλλο για ένα καλύτερο 2018. Μια ζωή ελκυστική, γεμάτη υγεία αξίζει σε όλους μας. Ας αφήσουμε τις γκρίνιες μας σε ότι αποτύχαμε. Εξάλλου όπως επιτυχημένα επισημαίνει ο Robin Sharma (2006) στο βιβλίο του «Για μια επιτυχημένη ζωή» η αποτυχία είναι απαραίτητο συστατικό οποιουδήποτε σημαντικού επιτεύγματος. Οι αποτυχίες μας, μας προπονούν για τις επιτυχίες μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ξεκινήστε το 2018, αναγνωρίζοντας και υπενθυμίζοντας στον εαυτό σας πόσο σημαντικός και μοναδικός είναι. Από σήμερα κιόλας κάντε πράξη αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο:

  • Απαλλαγείτε από τα άτομα που προσπαθούν να σας πείσουν πόσο μέτριοι είστε. Είστε μοναδικοί!
  • Αμφισβητήστε τα πάντα! Διαγράψτε όλες τις προϋποθέσεις, τα πρέπει, τα κοινωνικά στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που εμποδίζουν την αυθεντικότητά σας.
  • Μην ασχολείστε με το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς. Είστε ότι καλύτερο σας έχει συμβεί.
  • Ζήστε τη ζωή σας όπως θέλετε εσείς και όχι όπως θέλουν οι άλλοι. Δική σας ζωή είναι και όχι των άλλων!
  • Μη σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να ικανοποιήσετε τους άλλους, που τελικά πιθανότατα να μην σας που ευχαριστώ.
  • Αφήστε δίπλα σας άτομα αυθεντικά που ποτέ δε θα έκαναν κάτι που δε θέλουν και που εκτιμούν τον εαυτό τους και εσάς γιατί είστε απλά αυτό που είστε.
  • Πείτε αντίο σε ότι σας ενοχλεί, σας εκνευρίζει ή σας εμποδίζει να είστε ευτυχισμένοι ή να είστε αυτό που επιθυμείτε.
  • Μη δίνετε σημασία σε όσους λένε πως δε θα τα καταφέρετε. Αποδείξτε τους το αντίθετο.
  • Μην σας καίγεται καρφί αν κάποιος δε συμφωνεί μαζί σας ή τον δυσαρεστεί η στάση σας. Η δική σας γνώμη έχει σημασία και κανενός άλλου.
  • Χαμογελάστε! Τα χαμόγελα είναι δωρεάν και φωτίζουν όλο τον κόσμο. Γεμίστε τη ζωή σας με χαμόγελα και η ζωή θα σας χαμογελάσει.
  • Να είστε ευγνώμονες γι αυτά που έχετε και να απολαμβάνετε τα δώρα που σας προσφέρει η ζωή. Έχετε μόνο αυτή τη ζωή για να κάνετε θαυμάσια πράγματα.
  • Πείτε όχι στους φόβους σας. Κάντε ότι σας φοβίζει και θα νιώσετε υπέροχα όταν το πετύχετε!
  • Μη λατρεύεται κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό σας. Θαυμάστε και αναγνωρίστε τη μοναδικότητα των άλλων αλλά λατρέψτε τη δική σας μοναδικότητα.
  • Μην επαναπαύεστε! Αποζητήστε τη βελτίωση στο επάγγελμά σας, στην ειδικότητά σας και στον τομέα σας. Να είστε οι καλύτεροι σε αυτό που κάνετε και να ξεπερνάτε τον εαυτό σας κάθε μέρα.

Για ένα λαμπερό 2018 φτιάξτε τη συνταγή της ευτυχίας σας με λίγες σταγόνες καλής συμπεριφοράς, μπόλικα γραμμάρια αγάπης, λίγα φυλλαράκια καλής διάθεσης, λίγους κόκκους από μπαχαρικά θετικότητας, μία κούπα φαντασίας, δύο τέταρτα χαμόγελα, τρία ποτήρια αποφασιστικότητας για το πόσο αξίζετε και δύο αυγά γενναιότητας και θάρρους για να πετύχετε αυτά που ονειρεύεστε. Μη συγκρίνετε τη συνταγή σας με καμία άλλη συνταγή. Η δική σας είναι μοναδική! Η δική σας είναι η καλύτερη!

της Λουίζας Πιερίδου

Εκπαιδευτικος με μεταπτυχιακο τιτλο στην εκπαιδευτικη ψυχολογια

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ