21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Γιατροί Γ.Ν.Πάφου: “Δεν θα δεχθούμε εκφοβισμό”- Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα

Τα διογκούμενα προβλήματα  στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και το Περιφερικό Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς απασχόλησαν την τοπική συνέλευση ιατρών στο Νοσοκομείο Πάφου ενόψει και της αυριανής επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη στα κρατικά νοσηλευτήρια της Πάφου και της Πόλης Χρυσοχούς .


Στο πλαίσιο της τοπικής συνέλευσης , συζητήθηκαν,σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής ΠΑΣΥΚΙ Πάφου ,  τα προβλήματα υποστελέχωσης της πλειονότητας των τμημάτων των δύο νοσοκομείων και η πρόταση του Υπουργείου Υγείας για κάλυψη του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς από  ιατρούς της Καρδιολογικής και Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πάφου.

Η πρόταση του Υπουργείου εκτιμούν οι ιατροί του Νοσοκομείου Πάφου, αποδυναμώνει τις δυο κλινικές, επιδεινώνοντας το υφιστάμενο πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πάφου και δεν λαμβάνει υπόψη ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα ποιότητας και ασφάλειας στην παροχή ιατρικής φροντίδας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπλέον συνεχίζει η ανακοίνωση, αγνοεί επιδεικτικά το δικαίωμα άδειας ανάπαυσης των συναδέλφων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ως αντιπρόταση η Τοπική Συνέλευση προτείνει την αναβάθμιση του νοσοκομείου Πόλης με επιπλέον στελέχωση ώστε να δύναται να καλύψει αυτόνομα επί 24ώρου τις ίδιες ανάγκες αλλά και βελτίωση της υλικοτεχνικής του υποδομής.

Η Τοπική Συνέλευση καταλήγει πως σε περίπτωση που το Υπουργείο Υγείας εμμείνει στην εφαρμογή της πρότασης που προτείνει ή προχωρήσει σε μέτρα εκφοβισμού των συναδέλφων ώστε να εκβιάσει την εφαρμογή της συμπλεγματοποίησης θα ληφθούν δυναμικά μέτρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΚΙ σέβεται και επικροτεί την απόφαση της Τοπικής Συνέλευσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και καλεί το Υπουργείο Υγείας σε συζήτηση για εξεύρεση καλύτερων λύσεων που δεν θα θυματοποιούν το Ιατρικό Προσωπικό και που θα διασφαλίζουν την ασφαλή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας τους ασθενείς της επαρχίας Πάφου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ