24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ: Ευρύ φάσμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Ιεροκήπια

Ο Δήμος Γεροσκήπου, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, οργανώνει για 22η συνεχή χρονιά τις εκδηλώσεις «ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ», οι οποίες αποτελούν την κορωνίδα της πολιτιστικής του πολιτικής. 


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των πολιτιστικών, πνευματικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων του κοινού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου, στην έναρξη των Εκδηλώσεων, που θα δοθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεροσκήπου, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι φετινές εκδηλώσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ιεροκήπια 2016» περιλαμβάνει κατά την έναρξη Συναυλία-Αφιέρωμα «Αχ, Έρωτα!», με τον Παντελή Θαλασσινό στην πλατεία της Γεροσκήπου.

Μαζί του η Χριστιάνα Παύλου και μια ομάδα εκλεκτών μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.

«Made in Cyprus» είναι επίσης η Θεατρική παράσταση από το Θέατρο «Διόνυσος» του Κωνσταντίνου Οδυσσέως που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στο Γυμνάσιο Γεροσκήπου στις 20:00 σε σκηνοθεσία  Ανδρέα Τσουρή.

Λαμβάνουν μέρος οι  Ανδρέας Τσουρής, Χρήστος Γιάγκου, Σοφία Καλλή, Έλενα Χριστοφή, Μιχάλης Σοφοκλέους, Ξένια Κωνσταντινίδου, Μένια Μαθιουδάκη.

Το Collegium Cyprium, ως τρίο για βιολί, τραγούδι και πιάνο, θα ταξιδέψει το κοινό με επιλεγμένες συνθέσεις από την κλασική και ρομαντική εποχή μέχρι την κυπριακή δημοτική μουσική υπό τον τίτλο «Χαρά της Αγάπης» την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στην Κάτω Βρύση στις 20:00 .

Συμμετέχουν: Ανδρέας Π. Νικολάου (βιολί), Ρεβέκκα Σ. Τριμικλινιώτου (τραγούδι), Κυριάκος Κυριάκου (πιάνο).

Οι εκδηλώσεις συνεχίζουν με το Zohar Fresco – «The Travelling Stage»την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στην Κάτω Βρύση στις 20:30 .

Συμμετέχουν: Zohar Fresco (κρουστά – tof Miriam), Ross Daly και Kelly Thoma (κρητική λύρα) και οι μουσικοί Tomer Bar και  Mark Mushayev.

Η εκδήλωση είναι μέρος του προγράμματος “Η Σκηνή που Ταξιδεύει” της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017 και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Η είσοδος του κοινού στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σημειώνεται πως χορηγός επικοινωνίας είναι το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 26 960 857, 26 960 867.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ