16.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Β. Κορέα: Έτοιμη να χτυπήσει το Γκουάμ εντός Αυγούστου

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως μέχρι τα μέσα του Αυγούστου θα προβεί στην εκπόνηση σχεδίου εκτόξευσης τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό Ωκεανό. Όπως τόνισε, το εν λόγω σχέδιο θα παρουσιαστεί στον ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Τις πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις στις οποίες ετοιμάζεται να προβεί η Βόρεια Κορέα μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο της χώρας KCNA.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο τον διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12, οι οποίες θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας, θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία».

«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ. σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ. από τις ακτές του Γκουάμ» προσθέτει.To σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων θα παρουσιαστεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην υλοποίησή του

Τι απαντά η Βόρεια Κορέα στις απειλές του Τραμπ

Εστιάζοντας στις απειλές «φωτιάς και οργής» που εκτόξευσε ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, η Βόρεια Κορέα τις χαρακτηρίζει «ένα σωρό ανοησίες», ενώ προσθέτει ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».

«Πρoκλητικές οι δηλώσεις της Πιονγιάνγκ για πυραυλικό πλήγμα κατά του Γκουάμ» τονίζει η Νότια Κορέα

Από τη μεριά του, ο στρατός της Νότιας Κορέας επισημαίνει: «Οι δηλώσεις της Βόρειας Κορέας σχετικά με επιθετικό πυραυλικό πλήγμα στην αμερικανική περιοχή του Γκουάμ αποτελούν πρόκληση κατά της Σεούλ, αλλά και της συμμαχίας μεταξύ της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ».

Όπως τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Μικτού Στρατιωτικού Επιτελείου, η Νότια Κορέα έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να μπορεί να απαντήσει άμεσα κατά οποιασδήποτε προκλητικής ενέργειας που θα προέρχεται από τη Βόρεια Κορέα.«Πρoκλητικές οι δηλώσεις της Πιονγιάνγκ για πυραυλικό πλήγμα κατά του Γκουάμ» αναφέρει η Νότια Κορέα

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας όμως, μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί κάτι ασυνήθιστο στην πλευρά της συνοριακής γραμμής με τη Βόρεια Κορέα που να υποδηλώνει προετοιμασία για κάποια επιθετική ενέργεια.

Ιαπωνία: Μπορούμε να καταρρίψουμε πύραυλο, εάν αποτελούσε κρίσιμη απειλή 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σημείωσε: «Μπορούμε νόμιμα να αναχαιτίσουμε έναν πύραυλο από τη Βόρεια Κορέα με στόχο το Γκουάμ».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή της Κάτω Βουλής, ο Ονοντέρα υπογράμμισε ότι η Ιαπωνία θα καταρρίψει έναν πύραυλο, εάν αυτός κατευθύνεται προς αμερικανική περιοχή στον Ειρηνικό και κριθεί ότι  αποτελεί κρίσιμη απειλή κατά της ιαπωνικής εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Kyodo.

Την ίδια ώρα, ειδικοί υποστηρίζουν πως η Ιαπωνία δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα να καταρρίψει έναν πύραυλο που ενδεχομένως θα βρεθεί σε τροχιά πάνω από την επικράτειά της, με κατεύθυνση προς το Γκουάμ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ