22.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Βροχερό σκηνικό και σήμερα… χειμωνιάτικο στο Τρόοδος [φωτο]

Ασθενής χαμηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες σε κάποιες περιοχές αλλά σύντομα ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά, για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και με ενδεχόμενο λίγων, ελαφρών κυρίως, βροχών.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι σφοδροί, 7 Μποφόρ. Από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 Μποφόρ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια και στα ανατολικά και κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, στους 19 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα υπάρχουν περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό αλλά με παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, αρχικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα μέτριοι, 4 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς  στο εσωτερικό, στους 11 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 12 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή άνοδος.

Φωτογραφία από live camera στο Τρόοδος – Ώρα λήψης: 06.30 / 20/11/2017

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ