24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Βραδιά ινδικής μουσικής διοργανώθηκε στην Πάφο 

Βραδιά ινδικής μουσικής πραγματοποιήθηκε απόψε στον Πολυχώρο «Αττικόν», στην Πάφο με διοργανωτές την Ανωτάτη Επιτροπή της Δημοκρατίας της Ινδίας στην Κύπρο και τον Δήμο Πάφου.

Σε χαιρετισμό του που ανέγνωσε ο αντιδήμαρχος Πάφου Χρίστος Μακαρίου, ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διοργάνωση της πολιτιστικής αυτής εκδήλωσης στην πόλη, “αποδεικνύοντας έτσι τη στενή και παραγωγική συνεργασία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ Πάφου και των αντιπροσωπευτικών επίσημων θεσμών της φιλικής χώρας”. Ενδεικτικό αυτών των στενών σχέσεων φιλίας, είπε ο Δήμαρχος, είναι το γεγονός ότι στη Λευκωσία υπάρχει η προτομή του Μαχάτμα Γκάντι, ενώ ένας από τους δρόμους στο Νέο Δελχί έχει πάρει το όνομα του από τον πρώτο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα ο Δήμος της Πάφου συνέχισε, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ύπατης Αρμοστείας της Ινδίας στην Κύπρο να χορηγήσει εγκαταστάσεις σε Ινδούς πολίτες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή για να αποφύγουν τα αναγκαία ταξίδια στη Λευκωσία για προξενικές υποθέσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε πως η παρουσία των Κύπριων καλλιτεχνών που αγαπούν και συμμετέχουν στην ινδική μουσική και η συμμετοχή τους σε αυτό το βράδυ είναι ενδεικτική της μεγάλης δυναμικής που υπάρχει για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού.

Ωστόσο, συνέχισε ο Δήμαρχος Πάφου, πέρα από τον πολιτισμό, την παράδοση και τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης σχέσεων στον τομέα της οικονομίας είναι μεγάλη, αφού η Ινδία είναι σήμερα μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο με επιτεύγματα σε όλα τα πεδία της οικονομίας, της πληροφορικής, της εκπαίδευσης, της βιομηχανίας και του εμπορίου.

Η Κύπρος, από την άλλη πλευρά, είναι σημείωσε, ο 8ος μεγαλύτερος επενδυτής στην Ινδία, ενώ στη χώρα μας κατοικούν περισσότεροι από 6.000 Ινδοί που ταξίδευσαν εδώ για εργασία ή σπουδές.

Καταλήγοντας στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε ότι ο  Δήμος Πάφου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνει τη διαμονή τους  στην πόλη μας, στο μέτρο των εξουσιών και των δυνατοτήτων της.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ