28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Βράχηκε το κινητό σου; Μάθε τον σωστό τρόπο να το γλιτώσεις!

Βράχηκε το κινητό σου; Μάθε τον σωστό τρόπο να το γλιτώσεις!

Είναι κάτι που κανένας μας δεν θέλει να του συμβεί. Αν γίνει όμως, αυτό πρέπει να κάνεις…

Μην πανικοβληθείς! Απλά δες μερικές πρώτες συμβουλές για τη διάσωση του τηλεφώνου σας.
1. Βγάλε το έξω από το νερό αμέσως
Εννοείται ότι αυτό θα κάνεις βέβαια, αλλά να θυμάσαι ότι κάθε δευτερόλεπτο μετρά. Μην πεις, για παράδειγμα, ότι είναι ήδη αργά και το κακό έγινε.
2. Απενεργοποίησε το!
Τις περισσότερες φορές το τηλέφωνό σου θα απενεργοποιηθεί αυτόματα όταν πέσει σε λίγο νερό, αλλά αν δεν το κάνει, μη διστάσεις να το κάνεις εσύ. Αυτό θα το προστατεύσει από βραχυκύκλωμα.
3. Βγάλτε την μπαταρία, αν είναι δυνατόν
Αν έχεις ένα κινητό τηλέφωνο που δεν σου επιτρέπει να αφαιρέσεις την μπαταρία, όπως ένα iPhone, παράλειψε αυτό το βήμα. Αλλά αν είναι δυνατόν να πάρεις την μπαταρία από το τηλέφωνο, τότε να το κάνεις χωρίς δισταγμό. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην καεί το τηλέφωνο. Αν την αφαιρέσεις θα κοπεί η παροχή ενέργειας και θα αποφευχθεί περισσότερη ζημιά.
4. Βγάλε τις κάρτες SIM και μνήμης και όλα τα σχετικά
Να αφαιρέσεις όλα όσα καλύπτουν τα κενά και σχισμές στο τηλέφωνο. Στέγνωσε το τηλέφωνο με ένα πανί με μικρές ίνες ή με μια πετσέτα, αλλά μην χρησιμοποιήσεις χαρτί γιατί μπορεί τα σωματίδια να φράξουν τα κενά του τηλεφώνου.
5. Βάλε το σε μια σακούλα με κενό
Με αυτό τον τρόπο μπορείς να αφαιρέσεις το νερό που έχει πάει στις υποδοχές και είναι δύσκολο να τις φτάσεις. Βασικά βάλε το τηλέφωνο σε μια πλαστική σακούλα και βγάλε όλο τον αέρα για να δημιουργηθεί κενό. Θα βγει έτσι το υγρό έξω από τα εσωτερικά μέρη του τηλεφώνου.
6. Βάλε το σε ένα μπολ με ρύζι ή άλλα απορροφητικά
Όχι, δεν είναι ένας μύθος! Εάν στεγνώσεις το τηλέφωνο με ένα μαντήλι δεν θα μπορέσεις να φτάσεις στο εσωτερικό του τηλεφώνου. Έτσι χρειάζεται κάτι άλλο για να απορροφήσει την υγρασία … όπως άψητο ρύζι.
Βάλε το τηλέφωνο λοιπόν και όλα τα μέρη του σε ένα μπολ με ρύζι και άφησέ το εκεί για περίπου δύο ημέρες.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα εναλλακτικά υλικά που απορροφούν το νερό, όπως άμμο για γάτες ή σακουλάκια με silica gel (συνήθως βρίσκονται στα ξηρά τρόφιμα, βιταμίνες ή μέσα στα κουτιά νέων παπουτσιών).
7. Ενεργοποιήσέ το και ευχήσου να είναι σαν καινούργιο!
Παρά το γεγονός ότι οι τεχνικοί προειδοποιούν ότι οι πιθανότητες πρόκλησης βλάβης στο τηλέφωνο σε περίπτωση πτώσης σε νερό είναι μεγάλες, εμείς πιστεύουμε ότι θα καταφέρεις να το σώσεις.
*Να θυμάσαι ότι είναι πολύ σημαντικό να δώσεις στο τηλέφωνό σου τουλάχιστον δύο ημέρες για να στεγνώσει και να αντισταθείς στον πειρασμό να το ενεργοποιήσεις νωρίτερα γιατί αν ένα μικροσκοπικό σωματίδιο νερού παραμείνει μέσα, όλες οι προσπάθειες θα πάνε χαμένες και αν όχι εκείνη τη στιγμή, σύντομα θα φανεί η ζημιά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

The post Βράχηκε το κινητό σου; Μάθε τον σωστό τρόπο να το γλιτώσεις! appeared first on Pafos City.

Source: Pafos City

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ