29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Βουλιάζει από επισκέπτες η Πάφος!

Βουλιάζει από επισκέπτες η Πάφος!  Σπάει τα κοντέρ τον Αύγουστο ο τουρισμός σε ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και γενικότερα κατά τη φετινή χρονιά, με τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα να βρίσκονται σε πρωτοφανείς πληρότητες και τους τουριστικούς φορείς να τρίβουν τα χέρια τους, καθώς διανύουν μια από τις καλύτερες χρονιές τους.

Όσον αφορά την Πάφο,  ο εκπρόσωπος Τύπου του τοπικού Συνδέσμου Ξενοδόχων Ευριπίδης Λοϊζίδης είχε δηλώσει, πρόσφατα, πως αναμένεται ότι η φετινή καλοκαιρινή σεζόν θα είναι η καλύτερη για την επαρχία της τελευταίας δεκαετίας.

Επεσήμανε ότι, πέραν από την αύξηση που παρατηρείται στον εισερχόμενο τουρισμό -από τη βρετανική και τη ρωσική αγορά κυρίως- κατακόρυφη αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των Κυπρίων που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Πάφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ολοκλήρωσε, στις 5 Αυγούστου, εκστρατεία για προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού. Ανακοίνωση της ΕΤΑΠ επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα παρατηρούνται αυξημένες κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα από κατοίκους Κύπρου, ενώ αισθητά αυξημένες διαφαίνονται και οι ολοήμερες επισκέψεις, τονώνοντας έτσι αισθητά την τοπική οικονομία.

Σύμφωνα επίσης και με άλλους αρμόδιους τουριστικούς φορείς της Πάφου, οι υψηλές πληρότητες που παρουσιάζουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα της επαρχίας υπολογίζεται να φτάσουν έως και το 100% την εβδομάδα του Δεκαπενταυγούστου.

Δεν χωρά καρφίτσα στα ξενοδοχεία
Σύμφωνα με στοιχεία, εξάλλου, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο διαχειριστής όμιλος των δύο αεροδρομίων, Λάρνακας και Πάφου, μέχρι το τέλος του 2016 υπολογίζεται ότι περίπου 8,5 εκατομμύρια επιβάτες θα ταξιδέψουν από και προς την Κύπρο, ενώ μόνο για την περίοδο από τις 8 έως τις 21 Αυγούστου θα διακινηθούν από τα δύο αεροδρόμια γύρω στις 550.000 άτομα.

Γεγονότα όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες συγκλονίζουν το παγκόσμιο και έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανασφάλειας και φόβου, κυρίως σε χώρες που θεωρούνται “ανταγωνιστικοί” προορισμοί της Κύπρου, όπως η Τουρκία, έχουν αυξήσει επιπλέον το τουριστικό ρεύμα στο νησί μας, καθώς θεωρείται ασφαλής προορισμός, ενώ, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί, μεγάλος είναι και ο αριθμός των Κυπρίων που αποφάσισαν να παραμείνουν εντός και να περάσουν τις διακοπές του Αυγούστου σε κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο.

Σύμφωνα με στοιχεία από αρμόδιους φορείς, αύξηση του τουριστικού ρεύματος αναμένεται για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και την Ελλάδα, χώρες οι οποίες είναι οι τρεις βασικοί αιμοδότες του τουρισμού της χώρας μας, αλλά και από την Ουκρανία, τη Γερμανία, τις σκανδιναβικές χώρες, την Ελβετία, την Αυστρία και την Πολωνία. Σημειώνεται ότι, με βάση στοιχεία που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο ΚΟΤ, αύξηση απ’ τους συγκεκριμένους προορισμούς παρατηρείται από τον περασμένο Μάιο.

Ενώ, όμως, τα παράλια σφύζουν από ζωή, τα δεδομένα όσον αφορά τις πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα στα ορεινά θέρετρα είναι απογοητευτικά. Όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι φορείς, “γεμίζουν” μόνο για την εβδομάδα του Δεκαπενταυγούστου, ενώ την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο η πληρότητα φτάνει μόλις το 50%.

 

 

Πηγή: capital.sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ