20.9 C
Paphos
Sunday, April 28, 2024

Βάσος Δημητρίου: “Ανάπλαση πλατείας Κέννεντι και Παραδοσιακού Εμπορικού Κέντρου”

Βάσος Δημητρίου*

Δημοτικό Μηχανικό

Δήμου Πάφου

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κύριο Νεόφυτο Ζαβρίδη

 

Αγαπητέ Νεόφυτε,

Σε συνέχεια της επιστολής μου που απευθύνεται σε σένα με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2016 και της απαντητικής σας επιστολής με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου 2016 έχω να σημειώσω και να ζητήσω επιπλέον τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Α. Κακοτεχνίες στον Διαμορφούμενο Χώρο στάθμευσης οχημάτων.

  1. Έχει διορθωθεί η κακοτεχνία τοποθέτησης των κυβόλιθων; (Τμήματα αυτών δεν προσαρμόζονται στα ρείθρα, παρουσιάζοντας ανισοσταθμία)
  2. Έχει διορθωθεί η ανισοσταθμία των καναλιών απορροής ομβρίων με τα παρακείμενα ρείθρα ώστε να εξασφαλίζεται η απορροή των ομβρίων;
  3. Στο Δελτίο ποσοτήτων σελίδα 5 /48 και στο σημείο που αναφέρεται, ΚΥΒΟΛΙΘΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ υπάρχει ποσότητα 6.325,00 τετραγωνικών μέτρων με κυβόλιθους χρώματος κόκκινου. Έχω παρατηρήσει όμως ότι επιτόπου έχει τοποθετηθεί κυβόλιθος με επιφανειακή κόκκινη μπογιά σε βάθος 1-3 χιλιοστά, του οποίου η τιμή αγοράς είναι σαφώς πολύ πιο χαμηλή από αυτή που τουλάχιστον περιγράφεται στο Δελτίον ποσοτήτων. Αυτό το χρώμα έχει τοποθετηθεί με την χρήση υδραυλικής πρέσας σύμφωνα με το πρότυπο CYS 1338;
  4. Είναι γνωστόν ότι σε συνεδρία της Πολιτιστικής Επιτροπής την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 διαφώνησα για την τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στον πιο πάνω αναφερόμενο χώρο στάθμευσης οχημάτων και συμφώνησα με την άποψη της υπηρεσίας για εξεύρεση άλλων χώρων στη περιοχή Δασούδι ή και Κάτω Πάφου. Ζητώ να με ενημερώσετε εάν η παραχώρηση αυτού του μέρους του έργου είναι δυνατόν να γίνει χωρίς επιπτώσεις στην διαχείρηση του οικοδομικού συμβολαίου. (Επιπρόσθετος χρόνος, επιπρόσθετο κόστος, παραλαβή μειωμένης ποιότητας έργου).

Β  Όμβρια Ύδατα –Πεζοδρομοποιήσεις

Πέραν των υδρολογικών μελετών που έγιναν με βάσει την απαντητική σας επιστολή ημερομηνίας 25 Νοεμβρίου 2016 να μου επιτρέψετε να εκφράσω τις ανησυχίες μου για την αποτελεσματικότητα των κατασκευών που γίνονται στο συγκεκριμένο έργο και ερωτώ:

  1. Στο σχέδιο Α502 (Τ1) αναφέρεται η τοποθέτηση δυο μεταλλικών σχαρών ομβρίων πλάτους 0,20 μέτρων, κάτι που δεν έγινε. Η μελέτη που υπάρχει είναι βάσει αυτής της κατασκευής ή αυτής που κατασκευάζεται τώρα;
  2. Γιατί δεν εφαρμόζεται πλήρως το σχέδιο Α502 (Τ1) σημείο 7 στο οποίο προνοείται η τοποθέτηση Λωρίδας ημίλευκου μαρμάρου Καβάλας κτυπητό ελάχιστου πάχους 70 χιλιοστών για απόσταση κάθε 3.00 μέτρα;
  3. Στο ίδιο σχέδιο και στο σημείο 1 η λωρίδα πορείας τυφλών τοποθετείται μακριά από τα παραπλήσια κτίρια. Επί τόπου όμως η τοποθέτηση γίνεται σε απόσταση 0,40-0,50 μέτρων, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους τυφλούς.

Αναρωτιέμαι γιατί δεν εφαρμόστηκαν τα σχέδια προσφοροδότησης των εργοληπτών και ζητώ όπως μου απαντηθούν τα πιο πάνω ερωτήματα.

 *Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας

 ΕΔΕΚ

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ