24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Α. Κυπριανού: Στις 26 του Μάη πρέπει να σημάνει η ώρα της πολιτικής αλλαγής σε Ευρώπη και Κύπρο

Το μήνυμα ότι στις 26 του Μάη πρέπει να σημάνει η ώρα της πολιτικής αλλαγής και στην Ευρώπη και στην Κύπρο, έστειλε από την Πάφο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στην ανοικτή  πολιτική συγκέντρωση  που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης  στα Επαρχιακά Γραφεία του ΑΚΕΛ Πάφου  με κύριο ομιλητή τον  κ. Κυπριανού και στην παρουσία υποψηφίων Ευρωβουλευτών  του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις.

Πορευόμαστε, είπε ο κ Κυπριανού, προς τις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου κάτω από δύσκολες περιστάσεις που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο  το μέγεθος της σημασίας τους και την κρισιμότητα των διακυβευμάτων τους.
Η τουρκική επιθετικότητα έχει εκδηλωθεί σε όλο της το μεγαλείο, είπε, σημειώνοντας πως αυτή είναι  απαράδεκτη ήταν όμως προβλέψιμη.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούσε το διαπραγματευτικό κενό που είχε δημιουργηθεί μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και πως το ΑΚΕΛ είχε  τονίσει επανειλημμένα ότι η επίσπευση της επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που είχαν μείνει και στη βάση του πλαισίου  Γκουτέρες ήταν ο μόνος τρόπος να αποτραπούν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε πως χωρίς λύση του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ ούτε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μπορεί να διασφαλιστούν, ούτε η ασφάλεια των συνόρων μας να υπάρξει, ούτε η πατρίδα μας να επανενωθεί. Δεν αρκούν πια οι δηλώσεις συμπαράστασης ούτε οι ρητορικές και χωρίς απτά αποτελέσματα ανακοινώσεις των εταίρων μας είπε ο κ. Κυπριανού προσθέτοντας πως  χρειάζεται η φωνή της Κύπρου να ακουστεί δυνατά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο.

Χρειάζεται με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές, όπως είπε,  να ενισχύσουμε τις δυνάμεις  της Αριστεράς που αποδεδειγμένα, με συνέπεια και αγωνιστικότητα έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τη μάχη για τη δικαίωση της Κύπρου.  Με την ψήφο μας στις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης  Μαΐου  καλούμαστε  ακόμα  να  παρέμβουμε στις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις είπε, αλλά και να  διαμορφώσουμε τις πλειοψηφίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα βάλουν τέλος στην κυριαρχία των συντηρητικών πολιτικών κατεστημένων, των οικονομικών ελίτ, του διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Που θα αντισταθούν στις πολιτικές που πολλαπλασιάζουν τις ανισότητες, που επιβάλλουν τη λιτότητα, που φτωχαίνουν όλο και πιο πολλούς, που συρρικνώνουν τη μεσαία τάξη, που καταργούν το κοινωνικό κράτος, που ακρωτηριάζουν τα εργασιακά δικαιώματα, συμπλήρωσε . Που θα παλέψουν είπε, « για να σταματήσουν την αποσύνθεση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, την απαξίωση της δημοκρατίας, την άνοδο του ακροδεξιού  λαϊκισμού, την επέλαση του εθνικισμού, τη διάδοση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού».

Να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική σύγκλιση των οικονομιών, για τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και του Νότου, για την αλληλεγγύη, την ισοτιμία, την ευημερία των λαών,  την προστασία του περιβάλλοντος, την βιώσιμη ανάπτυξη υπέρ των πολλών, την ισότητα ευκαιριών και δικαιωμάτων για όλους, πρόσθεσε.

Στις 26 του  Μάη  “στέλνουμε στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού την απάντηση στην προσβολή της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας του λαού μας”, είπε ο κ. Κυπριανού, “στέλνουμε το μήνυμα να μη συνεχίσει τον κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα”, αναφέροντας πως κάθε μέρα που περνά “νέα σύννεφα σκοτεινιάζουν τις προοπτικές της οικονομίας μας, νέα δεδομένα διαψεύδουν το παραμύθι των κυβερνώντων περί success story”.   Λέμε όχι στην αποχή, δίνουμε δύναμη στη φωνή της Κύπρου – ελπίδα στο λαό μας, κατέληξε ο κ. Κυπριανού .

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τελέστηκαν τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γραφείων της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ