21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Αύγουστος εκδηλώσεων στο Τεχνόπολις 20 !

Θερινό Σινεμά στον κήπο του Τεχνόπολις 20

3

Οι καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στον Πολιτιστικό Χώρο «Τεχνόπολις 20» στην Πάφο συνεχίζονται και τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, κάθε Τρίτη, στις 8:30 μ.μ. στα πλαίσια του καλλιτεχνικού του προγράμματος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι βραδιές αυτές έχουν σκοπό να προβάλουν το έργο Κύπριων σκηνοθετών και όχι μόνο, αλλά και να δημιουργήσουν μια νέα συνήθεια και να φέρουν το κοινό πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου.

Ελάτε σε ένα όμορφο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης και απολαύστε τις ταινίες στον όμορφο κήπο κάτω από τα αστέρια.

Είσοδος: 3 ευρώ. Πληροφορίες στο 70002420.

Πρόγραμμα προβολών:

9 Αυγούστου, Τρίτη

Ο Κύπριος Βιολάρης, Νικολέττα Δημητρίου, 77’

16 Αυγούστου, Τρίτη

Άννα, Σπύρος Χαραλάμπους, 22’

Δε θα γεράσουμε ποτέ, Σπύρος Χαραλάμπους, 20’

 

23 Αυγούστου, Τρίτη

Out of sight, David Hands & Χριστίνα Γεωργίου, 5’

The Immortalizer, Μάριος Πιπερίδης, 22’

Η ορχήστρα είναι η πόλη, Minos Papas, 10’

Letters to Cyprus, Sholeh Zahraei & Kamil Saldun, 22’

Αγρινούι, Αλέξης Χαβιαράς , 19’

 

30 Αυγούστου, Τρίτη

Μέλος οικογένειας, Μαρίνος Καρτίκκης, 104’

 

6 Σεπτεμβρίου, Τρίτη

Commited, Στελάνα Κληρής, 93’

 

Την Τρίτη 26 Ιουλίου και 2 Αυγούστου δεν θα γίνουν προβολές γιατί ο χώρος θα είναι κλειστός.

 Χορηγός: ΚΟΤ

 

 

Ανθολόγιο Ελληνικού Τραγουδιού

ανθολογιο

Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Χρίστος Λεοντής, Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Απόστολος Καλδάρας, Γιάννης Σπανός, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος. Μερικοί από τους συνθέτες των οποίων τα τραγούδια θα ακουστούν σε μια συναυλία με τους Σωτήρη Καραγιώργη, Ευαγόρα Καραγιώργη και Στέλιο Κακογιάννη, την Τετάρτη, 17 Αυγούστου στις 8:30μ.μ. στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο.

Στην συναυλία με τίτλο «Ανθολόγιο Ελληνικού Τραγουδιού» θα ακουστούν επιλεγμένα τραγούδια από σημαντική δισκογραφία, μουσικά κομμάτια που φανερώνουν την σημαντική σχέση των πιο πάνω συνθετών με καταξιωμένους Έλληνες ποιητές και στιχουργούς, αλλά και τραγούδια που αποτυπώνουν σημαντικές μουσικές στιγμές και κορυφώσεις των ιδίων των συνθετών.

Είσοδος: 8 ευρώ

Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420.

 

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Ο Σωτήρης Καραγιώργης είναι γνωστός μουσικός, εκπαιδευτικός και συνθέτης στον χώρο της Πάφου αλλά και της Κύπρου γενικότερα. Μέσα από την προσωπική του δουλειά, το συλλογικό του μουσικό έργο και την πολύχρονη παρουσία του στον χώρο της χορωδιακής μουσικής και του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού διαγράφει μια σημαντική μουσική παρουσία.

Ο Ευαγόρας Καραγιώργης μουσικός, εκπαιδευτικός και συνθέτης, έχει ασχοληθεί έντονα με την κυπριακή μουσική αλλά και την έντεχνη ελληνική μουσική. Έχει γράψει κλασική μουσική, μουσική για το θέατρο και την τηλεόραση και έχει κάνει πολλές συναυλίες με δικές του μουσικές συνθέσεις και τραγούδια.

Ο Στέλιος Κακογιάννης υπήρξε μαθητής αλλά και για δεκαετίες σταθερός μουσικός συνεργάτης και ερμηνευτής τραγουδιών του Σωτήρη Καραγιώργη και άλλων συνθετών. Διαθέτει ξεχωριστή, μεστή και αισθαντική φωνή, παράλληλα με τη μεγάλη του εμπειρία στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

 

Saxophones under the stars

σαξόφωνα

με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Το Τεχνόπολις 20 σας προσκαλεί σε μια καλοκαιρινή συναυλία κάτω από τα αστέρια με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, την Παρασκευή, 26 Αυγούστου στις 8:30μ.μ.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αποτελείται από τους Γιώργο Κρασίδη (σοπράνο), Αλέξανδρο Κρασίδη (άλτο), Αχιλλέα Τομασίδη (τενόρο) και Γιάννη Μυράλη (βαρύτονο). Αποτελούν το μόνο κουαρτέτο σαξοφώνων του είδους του στην Κύπρο και αποτελείται από καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που έχουν πάθος και αγάπη για το σαξόφωνο. Τα μέλη του είναι γνωστοί εκτελεστές και εκπαιδευτές, τα οποία είναι επίσης ιδρυτικά μέλη της Συμφωνικής Μπάντας του Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Κυπριακού Συνδέσμου Σαξοφώνου «Σαξοφωνία» και έχουν παρουσιαστεί σε όλο το νησί. Με την καθαρότητα του ήχου τους, την δυναμική έκταση και το ομοιογενές δέσιμό τους, φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην προώθηση του κλασικού σαξόφωνου στην Κύπρο.

Ελάτε στον όμορφο κήπο μας για μια όμορφη μουσική βραδιά και απολαύστε ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από κλασικές και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και επανεκτελέσεις ποπ και τζαζ τραγουδιών.

Είσοδος: 10 ευρώ

Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες στο 70002420.

 

Bringing Music to Life

χορός_μουσική

Μια μουσική και χορευτική παράσταση

Ο χορός συναντάει τη μουσική και η μουσική το χορό. Μια διαφορετική βραδιά σας υπόσχεται το Τεχνόπολις 20 όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε επαγγελματίες χορευτές να ακολουθούν τους ήχους των μουσικών οργάνων. Η Ann-Sylvia Clark και ο Γιώργος Πιλλάς κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, θα βρεθούν στη σκηνή του Τεχνόπολις 20 σε swing, funk και jazz ρυθμούς, την Κυριακή, 21 Αυγούστου στις 8:30μ.μ.

Στην παρέα τους θα είναι επίσης ο Σπύρος Σωκράτους (κοντραμπάσο), η Στέφανη Νεοφύτου (φωνή), η Μιχαέλα Παπαλλά (φωνή) και η Μαρία Πιλλά (keyboards). Καθώς η μπάντα θα παίζει ζωντανή μουσική, οι δύο χορευτές θα ακολουθούν τις μελωδίες και τον ρυθμό, ζωντανεύοντας την μουσική. Μια βραδιά όπου το κοινό δεν θα ακούσει μόνο μουσική ή θα παρακολουθήσει μια χορευτική παράσταση αλλά θα νιώσει επίσης την μουσική μέσα από την κίνηση των καλλιτεχνών.

Ελάτε για ένα όμορφο βράδυ όπου οι ιδέες και τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από τον ρυθμό, την μελωδία, την αρμονία και τον χορό.

Είσοδος: 10 ευρώ

Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420.

 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Η Ann Sylvia Clark γεννήθηκε στην Νορβηγία και ξεκίνησε ως αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής στην ηλικία των 5 και συνέχισε για 12 χρόνια. Έχει ταξιδέψει σε όλη την Νορβηγία και Ευρώπη με την ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής αλλά στη συνέχεια έδειξε ενδιαφέρον για τον χορό και έγινε δεχτή στην Ακαδημία Χορού Flow στην Κοπεγχάγη. Η Ann-Sylvia παρουσιάστηκε με τον Snoop Dogg και τον Pharrell Williams στα Ευρωπαϊκά Μουσικά Βραβεία MTV 2006. Μετακόμισε στην Νέα Υόρκη όπου συνέχισε την εκπαίδευσή της, συμμετείχε σε παραστάσεις, μουσικά βίντεο και ήταν στις χορευτικές ομάδες διαφόρων καλλιτεχνών. Το 2009 έγινε μέλος μιας hip-hop θεατρικής εταιρείας της “Decadance theatre”,  με την οποία ταξίδεψε στην Αμερική και Αγγλία και παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ  Χορού Jacobs Pillow τρεις φορές. Παρουσιάστηκε στο πρόγραμμα “Good day NewYork” στα κανάλια Fox 5 και CBS, όπως και στο εθνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα “Fake off”. Τέλος, η Ann-Sylvia έχει αναφερθεί από την “The New York Times”.

Ο Γιώργος Πιλλάς άρχισε την εκπαίδευσή του στον χορό στην ηλικία των 10, με  ελληνικούς παραδοσιακούς και λατινικούς χορούς στην Πάφο όπου και γεννήθηκε. Σπούδασε στο Fontys Dance Academy, στην Ολλανδία και ταυτόχρονα ταξίδεψε στην Βαρκελώνη, Παρίσι και Βρυξέλλες όπου συμμετείχε σε εργαστήρια χορού, φεστιβάλ και παραστάσεις. Καθώς ταξίδευε είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα με εξαίρετους εκπαιδευτές, χορευτές και χορογράφους όπως : Brian Green, Ejoe Wilson, Mr Wiggles, IvetaLukosiute, Gherman Mustuc. Ο Γιώργος μετακόμισε στην ΝέαΥόρκη όπου συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Broadway Dance Center μέσω του International Student Visa Program και αποφοίτησε το 2010. Έχει παρουσιαστεί στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης,  Arthur Murray Dance Studios, HBO Studios κλπ. Επίσης, λαμβάνει μέρος σε επαγγελματικούς διαγωνισμούς χορούς και έχει βγει νικητής στο Hustle Dance 2015.

 

The post Αύγουστος εκδηλώσεων στο Τεχνόπολις 20 ! appeared first on Pafos City.

Source: Pafos City

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ