21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ: Περιχαρακωμένος ο Δήμος Πέγειας αδυνατεί να αντιληφθεί την ανάγκη εκσυγχρονισμού

 

Αποφάσισα να διεκδικήσω την θέση του δημοτικού σύμβουλου και να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ για πολύ συγκεκριμένους λόγους, μερικούς από τους οποίους παραθέτω πιο κάτω:


Αχιλλέας Αχιλλέως*

Η ταχύτητα σκοτώνει

– Προβληματισμό για καθυστέρηση λήψης αποφάσεων, πρωτοβουλιών και έλλειψη καινοτόμων ιδεών.
– Σχεδόν καμία διενέργεια πολιτιστικών εκδηλώσεων δεν έχει πραγματοποιηθεί ή ακόμα να έχει εισηγηθεί.
– Λόγω της επαφής μου με τους νέους αλλά και με τους Αγγλόφωνους κάτοικους του Δήμου, είμαι στην θέση να γνωρίζω και να ακούω τα προβλήματα από όλες τις πλευρές και φιλοδοξώ στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.
– Ο Δήμος μας έχει περιχαρακωθεί και αδυνατεί να αντιληφθεί την αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού
– Την προώθηση έργων για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πέγειας. Τα οικονομικά του Δήμου που όπως έχουν, θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του και αποκλείουν την δυνατότητα εκτέλεσης έργων τα οποία είναι αναγκαία για την διατήρηση της Πέγειας, στους ελκυστικούς προορισμούς για τους ξένους και ντόπιους επισκέπτες και επενδυτές.

 Έργα βελτίωσης και ανάπτυξης:
– Οδικός φωτισμός και πεζοδρόμια
– Καθαριότητα
– Προώθηση για δημιουργία δημοσίων χώρων για ψυχαγωγία (μικρά πάρκα, στέγη ενηλίκων, κέντρο νεότητας)
– Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων (ΜΑΑ, Άγιος Γεώργιος, Βασιλικοί Τάφοι, κ.α. )
– Εκσυγχρονισμός και επιδιόρθωση των δρόμων Μιχαλάκη Κυπριανού, Αγίου Γεωργίου και θαλασσινών σπηλιών όπως και των κεντρικών δρόμων του Δήμου όπου ο δημότης αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα.
– Δημιουργία στάσεων λεωφορείων σε όλα τα σημεία που απαιτείται όπως και η αγορά ή ναύλωση λεωφορείου με σταθερό δρομολόγιο για ανάδειξη της πολιτιστικής και της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς.
– Ανάπλαση και ανάδειξη της πλατείας τους Δήμου και της βρύσης των Πεγειώτισσων που τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί.

Εισηγήσεις:
– Οργάνωση και συμμετοχή του Δήμου σε εκδηλώσεις των ξενόφωνων κατοίκων της περιοχής.
– Δημιουργία Δημοτικής χορωδίας και ορχήστρας για να μεταδώσουμε τον πολιτισμό μας.
– Αναβάθμιση την ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου.
Είκοσι δύο χρόνια μετά την ίδρυση του ο Δήμος Πέγειας βρίσκεται σε μια δύσκολη θα έλεγα οικονομική θέση ενώ μπορούσε να είναι πρότυπο οικονομικής διαχείρισης και ευρωστίας. Το μέλλον του Δήμου διαγράφεται δυσοίωνο αν δεν ληφθούν άμεσα διορθωτικά μέτρα.
Πιστεύω ότι διαθέτω τις γνώσεις που απαιτούνται, παρόλο του  νεαρού της ηλικίας μου, μέσα από τις σπουδές μου στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και απέκτησα πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών και της ιδιαίτερης εμπειρίας που έχω στον χώρο εργασίας μου στην επίλυση και πρόληψη προβλημάτων να βοηθήσω τον Δήμο μας. Πιστεύω έχω την δύναμη και την θέληση να δώσω την μάχη για την ανασυγκρότηση και την πρόοδο του Δήμου μας προς όφελος όλων των δημοτών ανεξαιρέτως. Είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά και να αγωνιστώ με ανιδιοτέλεια, χωρίς οικονομικές, προσωπικές και άλλες εξαρτήσεις για το καλό του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής. Πρέπει να επιτύχουμε για το καλό της πόλης μας, των Δημοτών και των επερχόμενων γενιών.

Με εκτίμηση,

Αχιλλέας Αχιλλέως
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πέγειας
Ψηφοδέλτιο ΑΚΕΛ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ