20.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Αυτός είναι ο δισεκατομμυριούχος που άφησε την Ινδία για την Κύπρο

Πολίτης της Κύπρου θεωρείται ο μεγιστάνας των ακινήτων, Surendra Hiranandani, συνιδρυτής του Hiranandani Group, ο οποίος φαίνεται να εγκατέλειψε την ινδική του υπηκοότητα για την κυπριακή.

Σύμφωνα με την Economic Times, παρόλο που οι Ινδοί εκατομμυριούχοι εγκαταλείπουν την Ινδία για φορολογικούς παραδείσους της Ευρώπης και νησιά της Καραϊβικής, εντούτοις ο Hiranandani τονίζει ότι το φορολογικό καθεστώς δεν ήταν ο λόγος, για τον οποίο αγκάλιασε την Κύπρο.

«Ο πρωταρχικός λόγος είναι η δυσκολία να αποκτήσει κανείς βίζες εργασίας με το ινδικό διαβατήριο», δήλωσε στο Mumbai Mirror ο μεγιστάνας, τονίζοντας ότι δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τους φορολογικούς συντελεστές της Ινδίας. «Ο γιος μου, Harsh, εξακολουθεί να είναι Ινδός πολίτης και φροντίζει για τα συμφέροντα της εταιρείας μας στη χώρα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Forbes, η καθαρή περιουσία του επιχειρηματία φτάνει τα €1,29 δισ. δολάρια και είναι από τους 100 πλουσιότερους Ινδούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο 63χρονος Surendra, μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του Niranjan, μετέτρεψαν την εταιρεία τους σε μία από τις μεγαλύτερες στην Ινδία και ανέπτυξαν την Powai σε μια ακμάζουσα κατοικημένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι, μετά την Κίνα, η Ινδία υπήρξε η δεύτερη χώρα από την οποία έγιναν οι μεγαλύτερες εκροές εκατομμυρίων, Υπολογίζεται ότι 7.000 εκατομμυριούχοι άλλαξαν χώρα το 2017, δηλαδή ποσοστό 16% περισσότερο από το 2016, σύμφωνα με έκθεση της New World Wealth.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ