26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Αυτοί είναι οι νικητές του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, έληξε στις 12 Δεκεμβρίου η προθεσμία παραλαβής αρχιτεκτονικών προτάσεων, για τις υποδομές των κόμβων διευκολύνσεων που προβλέπονται στο Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, στο πλαίσιο Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, που προκηρύχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 16 προτάσεις, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό και το πρώτο βραβείο εξασφάλισε η Στέφανη Μισερή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η αρχιτεκτονική πρόταση, που εξασφάλισε το 1ο Βραβείο, θα αποτελέσει τη βάση για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό των στοιχειωδών υποδομών, που θα αρχίσουν να κατασκευάζονται μέσα στο 2021 και που θα πρέπει να εντάσσονται αρμονικά στο περιβάλλον και τη φυσιογνωμία της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα θα είναι λειτουργικές, ενεργειακά σωστές και δεν θα προκαλούν οποιαδήποτε διατάραξη στο ευαίσθητο περιβάλλον.

Αντίθετα, αναμένεται ότι θα συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην αποτελεσματική διαχείριση του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που φτάνουν στο Πάρκο, περιορίζοντας την πίεση στους φυσικούς οικότοπους της περιοχής.

Η Κριτική Επιτροπή που συστάθηκε, σύμφωνα με τους οικείους Κανονισμούς, συνήλθε από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 και ολοκλήρωσε την εργασία της την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 και ήδη τα αποτελέσματα έχουν γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους, όπως πιο κάτω:

Α/Α ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1 1ο Βραβείο Στέφανη Μισερή 13580
2 2ο Βραβείο Παναγιώτης Παναγή / Σωφρόνης Μάρκου / Ήρας Τσέλεπου 13026
3 3ο Βραβείο Μιχάλης Μηνά & Σταύρη Γιαννακού & Αναστασία Αγγελίδου & Ανδριανή Γιάγκου 21157
4 Έπαινος Marcel Bilurrina Camps / Stefania Sabatini, Roberto Franceschini, Μαριλένα Χριστοδούλου 19889
5 Έπαινος Σπύρος Σπύρου / Χάρης Χριστοδούλου, Ιωάννα Ευαγόρου, Άνθιμος Παπαπερικλέους, Χριστίνα Ευαγγέλου 70253
6.α Έπαινος Χρύσανθος Χρυσάνθου / Χριστίνα Χρυσάνθου 11388
6.β Έπαινος Δημήτριος Πολυχρονόπουλος / Μαρία Γρηγοριάδου, Δημήτριος Γιουζέπας 62019

Η τελετή βράβευσης και έκθεση όλων των προτάσεων, θα γίνει μετά τις εορτές των Χριστουγέννων, σε ημερομηνία και χώρο που θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το Υπουργείο Γεωργίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τα μέλη της κριτικής επιτροπής, τις κυβερνητικές Υπηρεσίες που συμμετέχουν στη Συμβουλευτική Επιτροπή Διαχείρισης, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου, για την ουσιαστική συμβολή τους στην έγκαιρη διεξαγωγή και επιτυχία του διαγωνισμού, που αποτελεί κομβικό σημείο στην πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Αειφορικής Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ