17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Αυτή την Πάφο θέλουμε!

Του Γιώργου Σαξατέ

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στους κήπους της πρώην οικίας επάρχου έδρα του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης (ΠΠΕ) Πάφος 2017, ένοιωσα περήφανος για την πόλη μας.


Ένοιωσα συγκίνηση γιατί διαπίστωσα ότι αυτή η πόλη που τόσο ταλαιπωρήθηκε και εν πολλοίς λοιδορήθηκε, απέδειξε ότι έχει και τις δυνάμεις και τη θέληση και τις ικανότητες για να γυρίσει σελίδα!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ένοιωσα ικανοποίηση γιατί απαντήσαμε σε όλους εκείνους (ντόπιους και ξένους) που φώναζαν ότι θα μας πάρουν το χρίσμα όπως τους άξιζε.

Η Πάφος είναι εδώ λοιπόν, το απέδειξαν όλοι εκείνοι (και είναι πολλοί) που πίστεψαν από την αρχή στο θαύμα και αγωνίστηκαν σκληρά για να το κάνουν πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που εργάζονται αμισθί υπερβάλλοντας εαυτούς, οι έμμισθοι που όπως ελέχθει, είναι έμμισθοι για οκτώ ώρες και τις υπόλοιπες εθελοντές και βεβαίως τους εκατοντάδες εθελοντές,  τους Μυρμιδόνες του Πάφος 2017, που όποτε τους χρειάζεται είναι εκεί.

Η Πάφος λοιπόν γυρίζει σελίδα. Με το παρελθόν να μας διδάσκει κοιτάζουμε μπροστά για να δημιουργήσουμε μια πόλη η οποία θα είναι και θα φαίνεται μια σύγχρονη, πολιτισμένη πόλη πρότυπο.

Το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε από την επιτυχημένη πορεία του Οργανισμού ο οποίος βεβαίως απέσπασε επανειλημμένα τα καλύτερα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρακολούθησης, είναι ότι όταν υπάρχει θέληση και οι σωστοί άνθρωποι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Ας αποτελέσει λοιπόν το παράδειγμα του Πάφος 2017 τον μπούσουλα για το αύριο.

Λόγω κυρίως του 2017, θα έχουμε την ευκαιρία να παραλάβουμε την χρονιά που έρχεται μια καινούργια πόλη, αισθητικά και πολιτιστικά βελτιωμένη κατά πολύ. Μαζί με αυτά όμως θα πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς όλοι νοοτροπία.

Να αφήσουμε πίσω τις κακές πρακτικές του παρελθόντος και αν επιλέγουμε πλέον τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

Η ελπίδα έχει γεννηθεί, ας την μεγαλώσουμε όπως της αξίζει, για το δικό μας μέλλον για το μέλλον των παιδιών μας…

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ