21.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Αυτή η διαδρομή στην Πάφο γίνεται ΜΟΝΟ…”με δική σου ευθύνη” (pics)

Οι πιο πολλοί από εμάς γνωρίζουν καλά την ύπαρξει του φράκτη Μαυροκόλυμπου. Είναι ανάμεσα στις κοινότητες Κισσόνεργας, Πέγειας, Ακουρσού και Κοίλης και είναι ο πιο μικρός φράκτης από τους επτά της Πάφου.

Η διαδρομή αν και σύντομη σου δημιουργεί εικόνες από απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου όπου οι σκασμένοι δρόμοι δίπλα από θεώρατα βουνά και πάνω από τεράστιες χαράδρες σου επιβάλλουν την πλήρη συγκέντρωση τόσο στο οδήγημα όσο και στον δρόμο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η πορεία από τον παραλιακό δρόμο Κισσόνεργας- Πέγειας στο ύψος των Ποτίμων μέχρι το φράγμα απέχει μόλις δυο χιλιόμετρα όμως είναι αρκετά για να αντιληφθείς την ομορφιά και την μαγεία που κρύβει στα σπλάχνα της η Κυπριακή Ύπαιθρος.

Από ένα σημείο της διαδρομής και μετά, στα μισά περίπου, η πορεία συνεχίζεται μόνο με δική σου ευθύνη. Για αυτό φροντίζει να σε προειδοποιήσει ο Δήμος Πέγειας ο οποίος στην είσοδο προς τον Μαυροκόλυμπο έχει τοποθετήσει μια μεταλλική μπάρα εισόδου με δυο προειδοποιητικές πινακίδες που γράφουν τα εξής: “Δρόμος επικίνδυνος, εισέρχεστε με δική σας ευθύνη”

Η ανταμοιβή αν πάρεις την απόφαση θα είναι μεγάλη αφού πέραν από το ότι θα χαλαρώσεις, θα αναπνεύσεις καθαρό οξυγόνο αν είσαι και τυχερός και δεν φυσάει τότε οι αντανακλάσεις στο νερό του Μαυροκόλυμπου θα σου χαρίσουν μοναδικές εικόνες.

Την περιοχή επισκέπτονται συχνά περιηγητές, κυρίως Βρετανοί, οι οποίοι εκτός από τις διαδρομές που απολαμβάνουν περπατώντας έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν και τα πουλιά που βρίσκονται στην περιοχή και πάνε στο φράγμα για να ξεδιψάσουν.

Μοναδική διαδρομή, σύντομη αλλά πάντα…με δική μας ευθύνη!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ