14.9 C
Paphos
Tuesday, May 7, 2024

Αυτή είναι η επίσημη θέση του Δήμου Πάφου για την αποκοπή των δέντρων στο πάρκο Ήβης Μαλιώτη

Ο κάθε δημότης γνωρίζει ότι το Πάρκο Ήβης Μαλιώτη, που βρίσκεται στην καρδιά της Πάφου επί της κεντρικής οδού Γλάστωνος, δεν είχε για δεκαετίες γνωρίσει κανέναν ουσιαστικό εξωραϊσμό με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της πόλης και στις ανάγκες της κοινωνίας μας.

Αυτονόητα, η κατάσταση αυτή, που δεν τιμούσε την Πάφο και την εξέθετε στα μάτια των χιλιάδων ντόπιων και ξένων επισκεπτών της, δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ο προβεβλημένος αυτός χώρος πρασίνου έπρεπε να τύχει επείγουσας φροντίδας και ανακαίνισης, ώστε να καταστεί το πραγματικό στολίδι που οφείλει να έχει η πόλη σε ένα από τα πιο προβεβλημένα σημεία της και ένα ακόμη ασφαλές και ποιοτικό σημείο αναψυχής για τους κατοίκους της.

Στο πλαίσιο αυτό άρχισαν οι εργασίες για τον καθαρισμό του χώρου και την απομάκρυνση όλων των άχρηστων και ευτελών αντικειμένων που για χρόνια είχαν συσσωρευτεί. Παράλληλα άρχισε η αποκατάσταση του πρασίνου με την απομάκρυνση των γερασμένων, σαπισμένων και επικίνδυνων δέντρων ώστε να αντικατασταθούν με πολύ μεγαλύτερο αριθμό νέων δέντρων, φυτών και λουλουδιών. Σημειώνεται ότι όλα τα νέα δέντρα που θα τοποθετηθούν είναι ηλικίας άνω των 20 ετών, ώστε να έχουν τον απαιτούμενο όγκο και μέγεθος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτός είναι ο στόχος του Δήμου Πάφου και αυτό τον σκοπό εξυπηρετούν οι εργασίες που άρχισαν και συνεχίζονται στην περιοχή. Οι οποιεσδήποτε αντιδράσεις καταγράφονται αναφορικά με την κοπή κάποιων παλιών, επικίνδυνων και με καμία χρησιμότητα φοινικόδεντρων είναι πρόωρες και υπερβολικές. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό του Πάρκου θα δικαιώσει πλήρως την απαραίτητη αυτή ενέργεια της Τοπικής Αρχής.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ