24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα, προειδοποιεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

Η μέση 24ωρη τιμή των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m (PM10) στην ατμόσφαιρα θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g/m3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο και με ανακοίνωσή του συμβουλεύει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο.

Σήμερα, 4 Μαΐου και ώρα 12:00, αναφέρεται, «οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m ( PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 10 και 246 μ g / m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο)».

Ως εκ τούτου, προστίθεται, «αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g / m3 που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Τρίτη, 3 Μαΐου, κυμάνθηκε μεταξύ 15 και 70 μ g / m3 .

«Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασης τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο», συμπληρώνεται.

Επίσης,απαιτείται όπως «οι εργοδότες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα (οργανωτικά ή και τεχνικά) αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργοδοτούμενους που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους».

Συστήνεται ακόμη όπως «οι εργαζόμενοι σε ανοικτούς χώρους χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ