22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Αυξήθηκαν κατά μερικές χιλιάδες οι τουριστικές κλίνες στην Πάφο- Πόσο σκαρφάλωσε ο αριθμός τους;

Περίπου 3 χιλιάδες κλίνες προστέθηκαν στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου, με τα πολεοδομικά κίνητρα που έδωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, οι κλίνες που έχουν προστεθεί στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου, ήταν αποτέλεσμα των πολεοδομικών κινήτρων που είχαν δοθεί στην τουριστική βιομηχανία, αλλά και της εκτίμησης για αύξηση του τουριστικού ρεύματος.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως αρχικά όταν είχαν δοθεί αυτά τα κίνητρα είχαν ημερομηνία λήξης και αυτός ήταν, όπως είπε, ένας από τους λόγους που οι ξενοδόχοι έσπευσαν να αδράξουν την ευκαιρία και να προχωρήσουν σε  αναβάθμιση, ανακαίνιση, εμπλουτισμό των τουριστικών μονάδων τους.

Σε σχέση με το Brexit  o κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ακόμη δεν έχουν αρκετά καλές πληροφορίες που να καταδεικνύουν την επίπτωση του. Επεσήμανε, ωστόσο, πως τέλος Ιανουαρίου θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει η εικόνα όσον αφορά το 2020.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι πρώτες τέσσερις πρώτοι μήνες του 2020, σημείωσε, είναι “πίσω” σε σχέση με τους πρώτους τέσσερις μήνες το 2019, συνεπώς  στο άθροισμά της η νέα χρόνια διαφαίνεται ότι θα σημειώσει μια μείωση της τάξης του 7% σε σχέση με το 2019.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως για τα ξενοδοχεία της Πάφου η Γερμανία είναι μια αγορά που οι ξενοδόχοι της Επαρχίας επενδύουν τόσο σε χρήμα όσο και σε χρόνο. Εκτίμησε πως είναι μια από τις αγορές που θα μπορεί μελλοντικά να καλύψει τυχόν μειώσεις αφίξεων από την αγγλική αγορά, αλλά και για τον ολόχρονο τουρισμό της Επαρχίας Πάφου. Για μας, συνέχισε, “η γερμανική αγορά είναι πολύ σημαντική και επιπρόσθετα και η αγορά του Ισραήλ έχει εξελιχθεί σε μια αρκετά καλή αγορά για τα ξενοδοχεία της Πάφου” προσθέτοντας πως “ οι ξενοδόχοι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση για να καλύψουν κενά”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ