18.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Αστεροειδής«δολοφόνος» πλησιάζει αύριο την Γη

Πολλοί είναι οι χρήστες  των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ανησυχούσαν όλες τις προηγούμενες μέρες για την πορεία ενός δολοφονικού αστεροειδή που αναμενόταν να πλησιάσει τη γη την επομένη του Αγίου Βαλεντίνου.  Όντως ένας αστεροειδής  που έχει ονομαστεί 2002 PZ39 και εκτιμάται ότι  έχει διάμετρο 3.280 πόδια (ένα χιλιόμετρο) βρίσκεται στην «περιοχή» μας. Ασφαλώς η πτώση ενός οποιουδήποτε μεγάλου αστεροειδή απειλεί με καταστροφή σε ηπειρωτική ή και παγκόσμια κλίμακα.

Μεγάλα ξένα ειδησεογραφικά MME  δημοσίευσαν ένα άρθρο με τίτλο: «Ο μεγαλύτερος πλανήτης-δολοφόνος αστεροειδής που προσεγγίσει τη γη αυτό το μήνα φθάνει το Σάββατο». Η  NASA όντως παρακολουθεί τον ουρανό για NEO (Νear Earth Objects) και ένας μεγάλος αστεροειδής πλησίαζε πράγματι τη γη ωστόσο θα περάσει 3,5 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον πλανήτη μας.

Το Ιinternational Βbusiness Times  αναφέρει πως : «Σύμφωνα με τo Center for Near-Earth Object Studies (CNEOS) της NASA, η διασταύρωση του 163373 (2002 PZ39) κοντά στη Γη θα συμβεί στις 15 Φεβρουαρίου στις 6:05 π.μ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο αστεροειδής θα περάσει πάνω από τον πλανήτη από απόσταση 0,03860 αστρονομικών μονάδων ή περίπου 3,6 εκατομμύρια μίλια μακριά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η NASA,  το επιβεβαίωσε στo δίκτυο Snobes  με την  εξής γραπτή δήλωση:

«Η τροχιά του αστεροειδούς 2002 PZ39 είναι πολύ γνωστή. Θα περάσει από τη Γη σε απόσταση περίπου 5,77 εκατομμυρίων χιλιομέτρων (περίπου 3,59 εκατομμύρια μίλια). Ο αστεροειδής δεν θα πλησιάσει περισσότερο από 15 φορές την απόσταση της Σελήνης.

Το CNEOS παρακολουθεί συνεχώς τον ουρανό για δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς. Στην πραγματικότητα, το CNEOS απαριθμεί σήμερα περίπου 20 αστεροειδείς που θα περάσουν με ασφάλεια από τη γη τον επόμενο μήνα. Μόνο ένας, σχετικά μικρός αστεροειδής με εκτιμώμενη διάμετρο περίπου 50 μέτρων που ονομάζεται αστεροειδής 2018 GY, αναμένεται να έρθει μέσα σε απόσταση 1 εκατομμύριου μιλίων από τη γη».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ