19.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Αρχίζουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου στο Χάνι του Ιμπραήμ 

Σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα εισέρχεται ο Δήμος Πάφου. Οι γιορταστικές εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Σάββατο 2018 στο Χάνι του Ιμπραήμ και ολοκληρώνονται στις 6 Ιανουαρίου 2019 με την καθιερωμένη Τελετή των Θεοφανίων στο λιμανάκι της Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εναρκτήρια εκδήλωση του Σαββάτου ξεκινά στις 11:00 το πρωί. Αυτή περιλαμβάνει εργαστήρια με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και παιδιών που θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικα στολίδια και ακολουθεί το στόλισμα Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γευσιγνωσία κρασιού από τον Σύνδεσμο Οινοποιών Πάφου. γευσιγνωσία ελαιόλαδου και χαρουπιού. Επίσης, εργαστήρια παρασκευής γλυκών και ζαχαρωτών, μουσικό πρόγραμμα από τους  Σταύρο Savs  (ακκορτεόν), Pavel ( σαξόφωνο ) και  D.J. Kara. Ξυλοπόδαροι, μασκότ, ζωγραφική προσώπου καθώς και προβολή Χριστουγεννιάτικων ταινιών.

Οι εκδηλώσεις του Δ. Πάφου συνεχίζονται στις 2 Δεκεμβρίου με την εκδήλωση Χριστούγεννα στο  Εμπορικό Κέντρο στις 11:00 το πρωί με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου στις 11:00 και μία ώρα αργότερα στις 12:00 με την παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο Βασιλιάς της Κακιάς Χώρας» , από τη Θεατρική Ομάδα «PrimaVista», στην οδό Πάφου Χρυσάνθου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξάλλου στις 8.12.2018 θα πραγματοποιηθεί  Συναυλία Φιλαρμονικής στην οδό Πάφου Χρυσάνθου στις 12:00 το μεσημέρι.  Η ψυχαγωγική εκδήλωση  έχει, όπως αναφέρεται,  κεντρικό άξονα τη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου.

Την ίδια μέρα πραγματοποιείται φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στην  Πλατεία Κέννεντι στις 19:00 με τη μεγάλη Συναυλία από το δημοφιλές Μουσικό Συγκρότημα ”Stavento“.

Οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα ψυχαγωγήσουν τους παρευρισκόμενους στις 9.12.2018 στην οδό Πάφου Χρυσάνθου στις 11.00. Εξάλλου στις 12:00 της ίδιας ημέρα θα παρουσιαστεί παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν», από το Θέατρο Τσέπης.

Στις 15 Δεκεμβρίου τα Χριστούγεννα στο Χάνι συνεχίζονται στις 11:00 το πρωί στο Χάνι Ιμπραήμ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει “Chocolate Factory “ – Γευσιγνωσία σοκολάτας, εργαστήρια παρασκευής προϊόντων σοκολάτας, ροφήματα και γλυκά σοκολάτας.

Επίσης συναυλία Jazz, ενώ στις 17:00 μ.μ. Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» Πάφου και τη Δημοτική Ορχήστρα « Χάλκινα – Ξύλινα – Πνευστά » θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους.

Στις 16 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται εκδήλωση με εθελοντικούς φορείς “CHRISTMASSANTARUN’’ στο χώρο της Πλατείας 28ης Οκτωβρίου στις 10:30

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πορεία με Άη Βασίληδες με τη συνοδεία του Συνόλου Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Πάφου.

Επίσης στις 11.00οι δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες και παζαράκι από εθελοντικούς Φορείς και Οργανώσεις στην Πλατεία Kennedy.

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της 21ης Δεκεμβρίου του 2018 συμμετέχουν  Commandaria Orchestra ,υπό τη διεύθυνση του  FrancisGuy. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Μαρκίδειο θέατρο με τη Σολίστ Χρύσω Μακαρίου, χορωδία και Ομάδα Πνευστών του Μουσικού Σχολείου Πάφου, υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Τερπίζη και χορογραφία με τίτλο «Οι Παγοδρόμοι» από τη Σχολή Χορού Κούλας Λάντα.

Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Πάφου συνεχίζονται στις 23 Δεκεμβρίου στο Εμπορικό Κέντρο (Οδός Πάφου Χρυσάνθου ) στις 2.00μ.μ.ενώ στις 3.00μ.μ.  θα παρουσιαστεί η παράσταση της Παιδικής Σκηνής Δώρου Κυριακίδη « Χριστούγεννα με τους Πυτζαμοήρωες ».

Οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες την παραμονή των Χριστουγέννων από την Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους στο  Εμπορικό Κέντρο / Παραλιακό Μέτωπο ενώ στις 29 Δεκεμβρίου στις 11:00 στην  Πλατεία Κένεντι θα παρουσιαστούν έθιμα Δωδεκαημέρου από τον Λαογραφικό Όμιλο «Κτήμα». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων και αναπαράσταση των εθίμων των Χριστουγέννων καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Ακόμη στις 30 Δεκεμβρίου οι  Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα συνεχιστούν στο  Εμπορικό Κέντρο / Παραλιακό Μέτωπο.

Τέλος στις 6 Ιανουαρίου του 2019  στις 09:30 το πρωί στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου  θα περάσει η πομπή  Αγίων Θεοφανείων, από την Εκκλησία Αγίων Αναργύρων προς την Αποβάθρα, στο Λιμανάκι Κάτω Πάφου.

Ο Δήμος Πάφου καλεί τους δημότες του και τους επισκέπτες, που θα βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Πάφο, να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία τους.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ