21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Αρχίζει στην Πάφο το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου

ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την έναρξη του 11ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο από τις 14 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες του Κ- Cineplex στο Kings’ Avenue Mall και το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.


 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μιλώντας στο πλαίσιο Διάσκεψης Τύπου που δόθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσία των συντελεστών της διοργάνωσης, ο κ. Φαίδωνος χαρακτήρισε το Φεστιβάλ ως ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός, όχι μόνο για την Πάφο, αλλά για την Κύπρο ευρύτερα .

film-fest
Η Πάφος, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος, ως κληρονόμος μιας πλούσιας και βαριάς πολιτιστικής παράδοσης και ως εκφραστής μιας σύγχρονης και παραγωγικής καλλιτεχνικής δραστηριότητας, βιώνει καθημερινά την ανάγκη για αναβάθμιση και εμπλουτισμό του πολιτιστικού της προϊόντος.

Η ανάγκη αυτή, ανέφερε, γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη και ακόμη πιο επιτακτική σήμερα που η Πάφος ετοιμάζεται να αναλάβει τη βαριά ευθύνη, αλλά και τη μεγάλη τιμή, να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε έναν από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αυτόν  της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.

Ο κ. Φαίδωνος είπε ακόμη πως ένας άλλος λόγος που χαίρεται ιδιαίτερα για τη διοργάνωση του σημαντικού αυτού Φεστιβάλ στην πόλη μας είναι το γεγονός ότι το βραβείο «Χρυσή Αφροδίτη», το οποίο αποτελεί πλέον ορόσημο στα διεθνή κινηματογραφικά δρώμενα, συνάδει και ταυτίζεται με το Δήμο της Πάφου, της πόλης που δια μέσου των αιώνων έχει συνδέσει το όνομά της με το μύθο και τη λατρεία της Αφροδίτης και έχει ως έμβλημά της τη Θεά.

Υπό αυτή, λοιπόν, την έννοια, πρόσθεσε ο κ. Φαίδωνος, θεωρούμε ότι το Φεστιβάλ διεξάγεται πλέον στον φυσικό του χώρο.
Ο Δήμαρχος Πάφου εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία του Δήμου με το Φεστιβάλ θα συμβάλει ουσιαστικά στην εκπλήρωση των στόχων για στήριξη του πολιτισμού στη χώρα μας, για περαιτέρω ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης στον τόπο μας, για ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομίας, για αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και για διεθνή προβολή της επαρχίας μας.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Πέτρα Τερζή αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης  σημειώνοντας πως αυτό περιλαμβάνει 100 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες πρόσφατης παραγωγής, που προέρχονται από 33 χώρες. Η εξαιρετικά προσεκτική επιλογή των ταινιών, πρόσθεσε η κ. Τερζή, πρόκειται να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή, μέσα από τη φρέσκια και δημιουργική ματιά των νέων καλλιτεχνών από όλες τις ηπείρους που διαγωνίζονται για τα βραβεία «Χρυσή Αφροδίτη».

film-festiii
Η VIP κριτική επιτροπή αποτελείται -μεταξύ άλλων δημιουργών- από τους διακεκριμένους παραγωγούς Vivek Singhania από την Ινδία, τον George F Roberson από τις ΗΠΑ, τον βραβευμένο Κινέζο σκηνοθέτη Wang Jingguang καθώς και τον σημαντικό Διευθυντή Φωτογραφίας Bill Butler (Jaws, Rocky ΙΙ, Rocky ΙΙΙ, Rocky ΙV, Grease, Νονός, κ.λπ).

Στο μεταξύ, οι σινεφίλ της Πάφου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη επιτροπή μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους με σύντομο σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση στο cyiff [email protected] ή να τηλεφωνήσουν στο 99798112.

Η τελετή για τα βραβεία «Χρυσή Αφροδίτη» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ., στο Τεχνόπολις20, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα κι ελεύθερη είσοδο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ