20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Αποφοίτηση Επαγγελματιών – Πιστοποιημένων Τεχνικών Οχημάτων (Αγγλικό Δίπλωμα)

του Αντρέα Ευριπίδου*


Πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 24/03/2017,  η  τέταρτη απονομή στην πόλη μας, των Εγκεκριμένων από το Ι.Μ.Ι. (Ιinstitute of  the Motor Industry) Διπλωμάτων στην επιδιόρθωση και συντήρηση ελαφρών οχημάτων level 3.

Οι απόφοιτοι συμπλήρωσαν τριετή φοίτηση σε Πανευρωπαϊκά  αναγνωρισμένη σχολή στη πόλη μας αποκτώντας δίπλωμα (IMIALLEVEL 3 DIPLOMA  IN LIGHT VEHICLE MAINTENANCE AND REPAIRE) που τους δίνει τη δυνατότητα άμεσης εργοδότησης, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας (συνεργεία επιδιόρθωσης κλπ), καθώς και συνέχισης των σπουδών τους σε ανώτερες σχολές για απόκτηση διπλώματος ανώτερης  μηχανολογίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα Διπλώματα απένειμαν  ο εκτελεστικός διευθυντής της σχολής και εκπρόσωπος του  IMI AWARDS UK  στη Κύπρο κύριος Αντρέας Πέτρου AAE MIMI (Advance Automotive Engineer Member of the Institute of Motor Intustry)   και ο Δημοτικός Σύμβουλος  κύριος Γιώργος Τσιέλεπος (Πρόεδρος του Συμβουλίου Νέων) εκ μέρους του δήμαρχου Πάφου.

Όπως ανάφερε  ο κύριος Αντρέας Πέτρου, στη προσφώνηση του, η όλη εκδήλωση αποτελεί μία γιορτή για τους απόφοιτους που έφτασαν αισίως στο τέρμα μίας επίμονης προσπάθειας που σίγουρα αποτελεί σταθμό στην ζωή τους. Δε παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει αυτούς που εργάστηκαν για να γίνει εφικτή η δημιουργία παραρτήματος της σχολής στην Πάφο  το 2011 μετά την πολύχρονη παρουσία της, από το 2004, σε Λεμεσό και Λευκωσία. Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα έχει δημιουργηθεί στη Πάφο μια αξιοζήλευτη εκπαιδευτική ομάδα από νέους και αξιόλογους, επιστήμονες –  μηχανολόγους,  συμπολίτες μας.

Η συνεχής αναβάθμιση της τεχνολογίας που αφορά τα οχήματα κατέστησε την μόρφωση και επιμόρφωση επιτακτική  ανάγκη. Η δεκατετράχρονη συσσωρευμένη εμπειρία του εκπαιδευτικού κέντρου σε συνάρτηση με την καθοδήγηση  του  IMI AWARDS UK   αποτελούν εγγύηση τόσο για την εκπαίδευση νέων τεχνητών οχημάτων ( μηχανικών, ηλεκτρολόγων, φανοποιών, ψυκτικών κλπ)   όσο και για τη μετεκπαίδευση αυτών  που ήδη ασκούν τέτοια επαγγέλματα, με τις ανάλογες Ευρωπαϊκές Πιστοποιήσεις.

Ενδεικτικής σημασίας  για την αξία της Σχολής και το επίπεδο των Διπλωμάτων που παραχωρεί στους απόφοιτους, είναι η Πανευρωπαϊκή Αναγνώριση που αυτά τυγχάνουν. Η Κυπριακή Δημοκρατία μάλιστα κάνει αποδεκτούς τους κατόχους του Διπλώματος, IMIALLEVEL 3 DIPLOMA  IN LIGHT VEHICLE MAINTENANCE AND REPAIRE ,  για σκοπούς παραχώρησης <Άδειας Τεχνίτη> δίχως περαιτέρω εξετάσεις.

Το δικαίωμα που απέκτησε το παράρτημα της Πάφου για διεξαγωγή και σ’ αυτή μαθημάτων στο Level 4: Diploma for Automotive Master Technicians  (μονοετής φοίτηση)μετά από αξιολόγηση από το IMI AWARDS UK,   αποδεικνύει  την συνεχή της αναβάθμιση.

Ο κύριος Τσιέλεπος στη προσφώνηση του, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πάφου κου Φαίδωνος που απουσίαζε στη Πανδημοτική Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, εξήρε το γεγονός της λειτουργίας μιας τέτοιας σχολής στη πόλη μας. Τέτοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες, ανέφερε, είναι που οδηγούν τα πράγματα στο σωστό δρόμο της ανάπτυξης και συμβάλλου στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών .

Οι ιδρυτές της  εταιρείας ESCA LTD,  μέσω της συνεργασίας  που συνήψαν με το εκπαιδευτικό Κέντρο Α. T. CAutomotive Technology Center,  έδωσαν την δυνατότητα σε όλους του προαναφερθέντες να τυγχάνουν αυτής της εκπαίδευσης στην Πάφο αποφεύγοντας περιττά έξοδα και ταλαιπωρία. Με την διευθέτηση μάλιστα της διεξαγωγής των μαθημάτων  κατά κύριο λόγο  τις νυκτερινές ώρες, του δίνει τη δυνατότητα να εργάζονται συγχρόνως με πολλαπλά οφέλη, εξασφάλιση εμπειριών και έξτρα εισόδημα.

*Πρόεδρος ΠΟΒΕΚ Πάφου

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ