16.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: “Οι αγωγοί ομβρίων υδάτων μολύνουν τη θάλασσα” καταγγέλλει ο Ιεροκηπιώτης (photos)

Την πεποίθησή του ότι μεγάλη ευθύνη, για την κατά καιρούς ρύπανση της Κάτω Πάφου και της Γεροσκήπου έχουν κατά κύριο λόγο μεγάλοι αγωγοί ομβρίων υδάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, εξέφρασε ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών της Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης. 


Ο πρόεδρος των Κολυμβητών τόνισε χαρακτηριστικά: “Την περασμένη Τετάρτη, δεχθήκαμε μια σοβαρή καταγγελία ότι στον αγωγό ομβρίων υδάτων μεταξύ δυο μεγάλων ξενοδοχείων της Γεροσκήπου   χυνόταν στην θάλασσα ένα παράξενο άσπρο υγρό. Την ίδια στιγμή μεταβήκαμε επί τόπου μέλη του Σωματείου μας και το θέαμα όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που φέρνουμε στη δημοσιότητα ήταν πραγματικά πάρα πολύ άσχημο.
Πρέπει να σας αναφέρω ότι έχουμε ήδη κάνει ως Σωματείο σχετική καταγγελία στην αστυνομία και στη Λιμενική και έχουμε πάρει δείγμα, σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία έχουν σταλεί σε εξειδικευμένο εργαστήριο και αναμένουμε τα αποτελέσματα.
Είναι πραγματικά λυπηρό, αυτό που έχει συμβεί και δυστυχώς οι κατά καιρούς καταγγελίες που έχουμε δεχθεί επιβεβαιώνονται, παρόλο που οι θάλασσες μας τις περισσότερες φορές είναι πεντακάθαρες…
         Ο πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών ανέφερε ότι το πρόβλημα της ρύπανσης της θάλασσας καταγράφεται εδώ και αρκετά χρόνια και κανένας δεν τολμά να βάλει το δάκτυλο επί των τύπον των ήλων. Έστω όμως και τώρα που φαίνεται ξεκάθαρα ότι η  ρύπανσης στη θάλασσα, προέρχεται από κάποιο ασυνείδητο ή ασυνείδητους, που έριξαν τα απόβλητα τους  στον αγωγό των ομβρίων υδάτων,   ας αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους και να το λύσουν το πρόβλημα μια και έξω.
Ας βρουν ένα τρόπο να μην φτάνουν στη θάλασσα αυτοί οι αγωγοί, για να αποκλειστεί η ρύπανση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί αγωγοί σε ολόκληρη την ακτογραμμή, όμως ο συγκεκριμένος αγωγός, δεν ήταν εν γνώσιν μας αφού είχε “καμουφλαριστεί”, με τέτοιο τρόπο που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα αντιληπτός. 
Ας αναλάβει και ο ΣΑΠΑ, τις δικές του ευθύνες αλλά και οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου να συνεργαστούν να αυξήσουν τους ελέγχους και να τιμωρούν παραδειγματικά τους παραβάτες.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ