19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Απέναντι σε “Θεούς” και δαίμονες η Πάφος FC για το Κύπελλο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Κύπρου στο ποδόσφαιρο με την κληρωτίδα να βγάζει τα ζευγάρια Απόλλων-Πάφος και ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ για τις δυο θέσεις που οδηγούν στον τελικό.

Οι πρώτοι αγώνες που θα διεξαχθούν σε Τσίρειο και ΑΕΚ Αρένα θα γίνουν στις 18 Απριλίου και οι επαναληπτικοί σε Πάφο και ΓΣΠ στις 25 Απριλίου.

Η Πάφος FC σε αυτή την δύσκολη αλλά φιλόδοξη πορεία έχει να αντιμετωπίσει, όπως αναμενόταν άλλωστε τις 2 από τις 3 (μια στον ημιτελικό και μια στον τελικό) καλύτερες ομάδες της Κύπρου την παρούσα χρονική στιγμή αν θέλει να επαναλάβει το θαύμα του ΑΠΟΠ- Κινύρα Πέγειας εννέα χρόνια μετά (2009, 2-0 την ΑΕΛ στον τελικό).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε αυτή την υπερπροσπάθεια οι “Μπλε” του Στίβεντ Πρέσλι πρέπει να περάσουν το εμπόδιο του “Θεού Απόλλωνα”, της πιο φορμαρισμένης και καλοδουλεμένης ομάδας αυτή τη στιγμή στην Κύπρο. Για να αποκλείσουν βέβαια τον “αφηνιασμένο” Απόλλωνα του Σοφρώνη Αυγουστή επιβάλλεται να υπερβούν εαυτούς και να εξορκίσουν πρωτίστως τους κακούς τους δαίμονες παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο στις δυο αναμετρήσεις (18 και 25 Απριλίου) απέναντι στους κυανόλευκους.

Τότε, αν και εφόσον τα καταφέρουν θα βρεθούν απέναντι σε άλλο ένα τεράστιο βουνό. Αυτό του ΑΠΟΕΛ, τις πιο πετυχημένης κυπριακής ομάδας των τελευταίων ετών ή της ΑΕΚ της επί σειρά ετών ανερχόμενης δύναμης του Κυπριακού Ποδοσφαίρου.

Σε καμία περίπτωση η προσπάθεια δεν είναι εκ προοιμίου χαμένη υπόθεση αφού η έντονη επιθυμία των ποδοσφαιριστών και του προπονητή για διάκριση, η βαθιά πίστη της διοίκησης για καλύτερες μέρες και η δημιουργία μιας ομάδας που στο μέλλον θα πρωταγωνιστεί καθώς η τεράστια δίψα μια ολόκληρης επαρχίας, φίλαθλης και μη, για ένα ακόμη τίτλο (και το 2009 το Κύπελλο το πανηγύρισε όλη η Επαρχία), είναι συστατικά που μπορεί να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το πρώτο που πρέπει να πετύχουμε είναι ένα καλό αποτέλεσμα στο Τσίρειο γιατί η τελευταία επίσκεψή μας εκεί με τον Απόλλωνα ήταν εφιαλτική (6-0).

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ