28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: “Θα προωθήσουμε έργα προς όφελος της Πάφου”

Το ΕΒΕ Πάφου θα συνεχίσει το πλούσιο έργο του και την επόμενη τριετία, δήλωσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, προσθέτοντας πως το Επιμελητήριο θα συνεχίσει να εργάζεται στενά, μεθοδικά και με αποφασιστικότητα με το Κράτος, το ΚΕΒΕ, τα πολιτικά κόμματα, τους Δήμους και τις επαγγελματικές οργανώσεις για διόρθωση των στρεβλώσεων και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας.



Σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο κ. Δημητριάδης έχουν υποστεί καταστροφικό πλήγμα ενώ αναφέρθηκε και σε δράσεις του Επιμελητηρίου κατά την τριετία με επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως οι παραστάσεις προς το Κράτος και η πληρωμή οφειλών στις κοινωνικές ασφαλίσεις και το Φόρο Εισοδήματος με δόσεις.

Παρόλο που οι πλείστοι τομείς της τοπικής οικονομίας παρουσιάζουν θετική πορεία ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις του παραδοσιακού κέντρου της πόλης της Πάφου ακόμη δεν έχουν επωφεληθεί από την ανάπλασή του, είπε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είναι αναγκαίο, συνέχισε, “ο Δήμος Πάφου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τους εμπορευόμενους της περιοχής να εκπονήσει και να εφαρμόσει MASTER PLAN για καθορισμό χρήσεων και σχέδιο δράσης για αναζωογόνηση του εμπορικού κέντρου”.

Ερωτηθείς για τη μαρίνα της Πάφου, ο κ. Δημητριάδης είπε στο ΚΥΠΕ πως το Επιμελητήριο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το έργο αυτό και ευρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο  Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λακκοτρύπη  καθώς και τις κατά σειρά κοινοπραξίες που έχουν κληθεί για να αναλάβουν το έργο και καταβάλλει καταλυτικές προσπάθειες για την υλοποίησή του.

Οι επόμενοι τρεις μήνες, ανέφερε, είναι κρίσιμοι αναφορικά με το κατά πόσο το έργο θα προωθηθεί άμεσα ή κατά πόσο θα επαναπροκηρυχθεί. Αυτό, είπε, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική βιωσιμότητα του έργου με βάση τους όρους προκήρυξης του έργου που τέθηκαν πριν 10 χρόνια όταν οι οικονομικές συνθήκες ήταν παντελώς διαφορετικές.

Κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες να συνεργαστούν από κοινού για την υλοποίηση του έργου και το Κράτος να δώσει εκείνα τα επιπρόσθετα κίνητρα ώστε να καταστεί το έργο οικονομικά βιώσιμο και να μην χρειαστεί η επαναπροκήρυξή του.

Ο κ. Δημητριάδης κληθείς να σχολιάσει την αύξηση των πτήσεων από και προς το Αεροδρόμιο Πάφου, είπε πως μαζί με την  ΕΤΑΠ αξιοποίησαν  ευκαιρίες και αύξησαν  σημαντικά τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πάφου. Σήμερα, συνέχισε, οι εβδομαδιαίες πτήσεις προς το Αεροδρόμιο Πάφου ανέρχονται στις 186 με σημαντική ανοδική τάση.

Το  Επιμελητήριο, ανέφερε επίσης, προωθεί τη δημιουργία Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου στην Πάφο με εξειδίκευση σε θέματα Βιοτεχνολογίας, Φαρμακευτικής βιομηχανίας, Βιολογικής Ιατρικής και ιατρικών μηχανημάτων με σκοπό την ανάδειξη της Επαρχίας ως ερευνητικού και αναπτυξιακού κέντρου και έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πάρκο Changzhou Hi Tech District.

Ενδεικτικά ανέφερε πως εξαμελής αποστολή υπό τον αντιδήμαρχο της πόλης επισκέπτεται την Πάφο στις 26 με 29 Ιουλίου για περαιτέρω διαβουλεύσεις επί του θέματος.

O κ. Δημητριάδης ανέφερε πως εντός του 2018 έχει προγραμματιστεί να αρχίσει  η δημιουργία Μόνιμης Μονάδας Αφαλάτωσης, η δημιουργία πολυδύναμου διοικητικού Βιομηχανικού Κέντρου στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίας Βαρβάρας και η εκπόνηση μελέτης για Ανάπλαση / Βελτίωση παραλιών και αμμουδιών. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ