24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Αντιπροσωπεία Εποπτών Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης στην Πάφο

Ο  πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υγειονομικών Επιθεωρητών  Κύπρου   Χρίστος Χρίστου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως αντιπροσωπεία Εποπτών Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης με επικεφαλής τον Διευθυντή των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας θα επισκεφτούν την Πάφο σε μια τριήμερη επίσκεψη.


Ο κ.Χρίστου που τυγχάνει να είναι και ο  υπεύθυνος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Πάφου Χρίστος Χρίστου ανέφερε πως στο πλαίσιο της επίσκεψης θα διοργανωθεί μονοήμερη ημερίδα στην οποία θα καλεστούν όλοι οι υγειονομικοί επιθεωρητές της Κύπρου τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και των Δήμων.

Επιπρόσθετα  σε μια σύντομη τελετή θα υπογραφούν  και τα πρωτόκολλα συνεργασίας που ουσιαστικά στοχεύουν στην αλληλοεκπαίδευση λειτουργών της Κύπρου,όπως είπε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συγκεκριμένα ο κ. Χρίστου επεξήγησε πως λειτουργοί της Κύπρου θα μεταβαίνουν στην Κρήτη όπου θα εκπαιδεύονται σε θέματα περιβαλλοντικής υγιεινής αλλά και θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων .

Πρόσθεσε επίσης πως Λειτουργοί και  Επιθεωρητές από την Κρήτη θα επισκέπτονται την Κύπρο έτσι ώστε να εκπαιδευόνται και εκείνοι σε κάποια θέματα δικής μας εμπειρογνωμοσύνης.

Ο κ.Χρίστου εκτίμησε πως με αυτή την ανταλλαγή τεχνογνωσίας εμπειριών και γνώσεων θα μπορέσουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες να συνεργαστούν και να είναι πιο αποτελεσματικές στην καθημερινή εργασία  .

Στοχεύουμε επίσης σημείωσε “στο να συμμετέχουμε σε προγράμματα συνεργασίας  τα  οποία είναι ευρωπαϊκά , σε μια προσπάθεια εξασφάλισης κονδυλίων που θα επιφέρουν βελτιώσεις στο όλο σύστημα” .

Η αντιπροσωπεία των Εποπτών Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης αναμένεται να αφιχθεί στην Πάφο αύριο 14 Ιουνίου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ