22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού υδατοπρομήθειας ζητά ο Δ. Πόλης Χρυσοχούς

Το θέμα της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδατοπρομήθειας  από τις γεωτρήσεις στο Σκούλλη στα ντεπόζιτα του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς συζήτησε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως με τον Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), Ανδρέα Μανώλη. 

Ο κ. Οδυσσέως σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κάλεσε το ΤΑΥ να συμβάλει στην  ετοιμασία της μελέτης .

Η αντικατάσταση του αγωγού ανέφερε ο κ. Οδυσσέως, κρίνεται επιβεβλημένη και άμεση, καθότι ο αγωγός είναι από αμίαντο και πέραν των κινδύνων που εγκυμονούνται για την υγεία των καταναλωτών, παρουσιάζεται σοβαρότατο πρόβλημα με βλάβες  του αγωγού ( σπάσιμο) , γεγονός που συνεπάγεται απώλεια τεράστιων ποσοτήτων νερού, ψηλό κόστος  επιδιορθώσεων και διακοπή υδροδότησης για αρκετές μέρες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ζήτησε όπως το ΤΑΥ προωθήσει  την διαδικασία απαλλοτρίωσης  του χώρου της νέας γεώτρησης στο Σκούλλη  και να εξασφαλίσει το δικαίωμα τοποθέτησης και επιδιόρθωσης των αγωγών  υδατοπρομήθειας του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς , σύμφωνα με τα διατάγματα τα οποία είχαν ετοιμαστεί από το Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς και αποστάληκαν στο Υπουργείο Εσωτερικών για τις σχετικές δημοσιεύσεις, αλλά δεν προωθήθηκαν , καθότι οι απαλλοτριώσεις ήταν εκτός των δημοτικών ορίων και θα έπρεπε να προωθηθούν από το τμήμα, όπως είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ