22.9 C
Paphos
Wednesday, May 8, 2024

Αντιδράσεις ΑΚΕΛ για την απόφαση να αλλάξει όνομα το Μαρκίδειο Θέατρο

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου εκφράζει την έντονη διαφωνία της και την δυσαρέσκεια της σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία για μετονομασία του «Μαρκιδείου Θεάτρου» σε «Δημοτικό Θέατρο Πάφου».

Η Ε.Ε του ΑΚΕΛ, επισημαίνει ότι η Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ Αριστερά Ν.Δ στο Δήμο Πάφου, καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση εκφράζοντας την ανησυχία της για την ενέργεια αυτή, την οποία θεωρεί εκτός των άλλων και βεβιασμένη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μετονομασία του Θεάτρου δεν είχε εγγραφεί κανονικά όπως θα έπρεπε ως θέμα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14 Μαΐου 2018, αλλά συζητήθηκε κάτω από το γενικότερο θέμα «Εγκαίνια του ανακαινισθέντος Μαρκιδείου Θεάτρου» .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Μαρκίδειο Θέατρο αποτελεί εκτός από  χώρο παραγωγής πολιτισμού και σημείο αναφοράς για την πόλη και επαρχία της Πάφου, ενώ φέρει το όνομα μιας εμβληματικής προσωπικότητας, του Σωτηράκη Μαρκίδη, ο οποίος πέραν από την έντονη κοινωνική παρουσία και δράση  που ανέπτυξε, εισήγαγε την επιθεώρηση ως θεατρικό είδος στην Κύπρο.

Ως εκ τούτου, καλούμε τον Δήμαρχο και τα μέλη του  Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Πάφου, να επανεξετάσουν το συντομότερο δυνατό την  απόφαση τους συνυπολογίζοντας τις προεκτάσεις της συγκεκριμένης απόφασης σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ