24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ανοιξε το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Γεροσκήπου τα γλυπτά του οποίου ολοκληρώθηκαν σήμερα 

Δεκάδες  επισκέπτες, επισκέπτονται καθημερινά το Πάρκο Μύθων και Γλυπτικής στην Γεροσκήπου.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν τα γλυπτά του 2ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής, που οργανώνει ο Δήμος Γεροσκήπου από τις 30 Απριλίου, με τη συμμετοχή δέκα (10) γλυπτών από την Κύπρο και το εξωτερικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ. Γεροσκήπου.

Τη διαδικασία δημιουργίας των έργων επισκέπτονται καθημερινά  και ξένοι επισκέπτες που διαμένουν αυτές τις μέρες στα ξενοδοχεία της περιοχής , αφού ο χώρος εργασίας των γλυπτών απέχει ελάχιστα μέτρα από το παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου (δίπλα από τις ανατολικές κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου «Μιχάλης Χρ. Κυπριανού»).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σκοπός της διοργάνωσης, όπως αναφέρεται,  είναι αφ’ ενός ο εμπλουτισμός του Πάρκου Μύθων και Γλυπτικής, που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Pafos 2017, και αφ’ ετέρου η δημιουργία ενός σημείου πολιτιστικής αναφοράς της σύγχρονης Γεροσκήπου.

Το Συμπόσιο αναμένεται να εμπλουτίσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Γεροσκήπου και της ευρύτερης περιοχής,να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Κύπρο και να συμβάλει στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η Τελετή Λήξης του Συμποσίου και η επίσημη παρουσίαση των γλυπτών στο κοινό θα γίνει στις 11 Μαΐου 2018 και ώρα 6.30μ.μ., στο Πάρκο Μύθων και Γλυπτικής. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ