17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Ανοικτή συγκέντρωση συζήτησης για τη διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου

Ανοικτή συγκέντρωση, με αντικείμενο συζήτησης τη διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου και την ανασκόπηση των μέχρι σήμερα ενεργειών της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019, στο αμφιθεατράκι του «Ιεροκήπειου Δημοτικού Πάρκου».

Στη συγκέντρωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέσα από τη συγκέντρωση, εγκρίθηκαν δύο ψηφίσματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με το πρώτο, καλείται η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εσωτερικών και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να εγκύψουν με σοβαρότητα πάνω στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τ.Α. Η ουσία αυτής δεν είναι η μείωση των δήμων, για την οποία επιδεικνύεται πολλή σπουδή από κάποιους, αλλά ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού της πλαισίου προς όφελος των πολιτών. Ρυθμίσεις που θα επιβληθούν αντιδημοκρατικά και χωρίς τη συμμετοχή και τη βούληση των τοπικών κοινωνιών είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

Με το δεύτερο, καλείται η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Τμήμα Αρχαιοτήτων να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες τόσο για την απρόσκοπτη συνέχιση των ανασκαφών που διενεργούνται στο τεμάχιο 223 στη Γεροσκήπου όσο και για τη διάσωση, προστασία και ανάδειξη των σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων που ήρθαν στο φως και σχετίζονται με την αρχαία Ιεροκηπία.

 

(Εκ της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ