21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Ανοικτά το χειμώνα 30% των κέντρων αναψυχής στην Πάφο 

Το 30% των κέντρων αναψυχής στις τουριστικές περιοχές της Επαρχία Πάφου αναμένεται ότι θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτο Θρασυβούλου, προσθέτοντας πως το 100%  των κέντρων αναψυχής στην άνω πόλη και στα περίχωρα.αναμένεται να παραμείνουν ανοικτά το χειμώνα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως στο σύνολο τους τα κέντρα αναψυχής στην Επαρχία Πάφου, που είναι εγκεκριμένα από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, ανέρχονται στα 700 – 750 και σήμερα λειτουργούν γύρω στα 500, ενώ τη χειμερινή περίοδο αναμένεται να παραμείνουν σε λειτουργία τα 120 – 150.

Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η κίνηση στα κέντρα αναψυχής την καλοκαιρινή περίοδο ήταν ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με την περσινή, ωστόσο την χαρακτήρισε ικανοποιητική.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, όπως πάντα, φαίνεται να έχει καθοδική πορεία, είπε, σημειώνοντας όμως ότι τις επόμενες μέρες η κίνηση θα αυξηθεί λόγω και του γεγονότος ότι η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το 90%.

Στόχος, συνέχισε, της Πάφου ήταν και είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτά τα πλαίσια, συνέχισε, η Ομοσπονδία Κέντρων Αναψυχής καλεί τους επιχειρηματίες ανά περιοχή να προγραμματιστούν ώστε να λειτουργούν κέντρα σε όλες τις περιοχές κατά τη χειμερινή περίοδο.

Μπορεί ακόμη – όπως είπε- να διαμοιραστούν οι περίοδοι των κέντρων αναψυχής ώστε να μπορούν να προσφέρονται υπηρεσίες  και να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες της Πάφου κατά τον χειμώνα. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ