21.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στην Πάφο

Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στην Πάφο ενώ μετά την ανακοίνωση απόσυρσης του ενδιαφέροντος του νυν αντιδημάρχου Πάφου  Μάκη Ρουσή,  το δημαρχιακό θώκο στο Δήμο Πάφου διεκδικούν δύο υποψήφιοι οι Φαίδωνας Φαίδωνος και Άκης Χρυσόμηλος.


Ο κ.Ρουσής αναφέρει πως το πολιτικό του ήθος δεν του επιτρέπει να θέσει  σε δίλημμα  τους συναγωνιστές του και τους συμπολίτες του, και ότι οι  εξελίξεις μετά τις αποφάσεις των κομμάτων, από τη μια ο ΔΗΣΥ να στηρίζει τον νυν δήμαρχο και από την άλλη  τα τέσσερα κόμματα ΕΔΕΚ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών να  στηρίζουν τον συναγωνιστή  του Άκη Χρυσόμηλο, δεν του αφήνουν περιθώρια να παραμείνει υποψήφιος.

Σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος για την Δημαρχία του Δ. Πάφου  Άκης Χρυσόμηλος ευχαριστεί τον συναγωνιστεί του Μάκη Ρουσή για την απόφαση να αποσύρει το ενδιαφέρον του για την Δημαρχία του Δ. Πάφου και τον καλεί να προχωρήσουν μαζί για να αλλάξει σελίδα η Πάφος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μετά την εξέλιξη αυτή είναι πλέον ξεκάθαρο ότι  την Δημαρχία της Πάφου θα διεκδικήσουν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Φαίδωνας Φαίδωνος και  Άκης Χρυσόμηλος.

Ο  νυν δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος που προέρχεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και που επίσης διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος  στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.

Ο κ. Χρυσόμηλος , οδοντίατρος στο επάγγελμα,  προέρχεται από το χώρο της ΕΔΕΚ και  διετέλεσε  δημοτικός  σύμβουλος επί μία δεκαετία.

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του υποστηρίζουν η  ΕΔΕΚ, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και η Συμμαχία Πολιτών.

Στην Πάφο ο προεκλογικός  πυρετός ανεβαίνει με τα εκλογικά επιτελεία των δύο υποψηφίων να εκδίδουν ανακοινώσεις τη μια μετά την άλλη
αφήνοντας αιχμές ο ένας για τον άλλο.

Ο κ. Χρυσόμηλος διαμηνύει στο κ.Φαίδωνος ότι «όσοι ζουν σε γυάλινα σπίτια δεν πετροβολούν» και ότι τους τελευταίους δύο προεκλογικούς
μήνες «από πρότυπο αυταρχικής  διοίκησης  μετατράπηκε  σε όψιμο οπαδό του διαλόγου».

Ο κ. Φαίδωνος αντιδρώντας σε όσα του καταλογίζει ο ανθυποψήφιος του ανακοίνωσε ότι «Στο πόλεμο λάσπης απαντούμε με θέσεις και όραμα».

Σημειώνεται ότι  αύριο θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες στο Γραφείο της Επάρχου Πάφου κ. Μαίρης Λάμπρου. Συγκεκριμένοι 11 υποψήφιοι διεκδικούν την Δημαρχία στους Δήμους Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς.

Στις 10 το πρωί  θα υποβάλουν υποψηφιότητα ο  Άκης Χρυσόμηλος ενώ στις 11 ο  Φαίδωνας Φαίδωνος, υποψήφιοι για τη Δημαρχία του Δ . Πάφου.

Την υποψηφιότητα τους θα υποβάλουν στις 09:00 ο Μιχάλης Παυλίδης , στις 11.20 ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης και στις 10:40 ο Ανδρέας Σιήκκης και οι τρεις υποψήφιοι για τον Δ. Γεροσκήπου.

Για τον Δήμο Πέγειας την υποψηφιότητας τους θα υποβάλλουν στις 09:20 ο Νεόφυτος Ακουρσιώτης, στις 09:40 ο Παντελής Χάρπας, και στις 12:15 ο Μαρίνος Λάμπρου.

Τέλος για την Πόλη Χρυσοχούς την υποψηφιότητα του θα υποβάλει στις 10:20 ο Άγγελος Οδυσσέως, στις 11:40 ο Γιώτης Παπαχριστοφή, και στις 12:00 ο Σταύρος Ιακωβίδης. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ