25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Αναστολή ενοικίων για τ/κ υποστατικά ζητούν καταστηματάρχες του Εμπορικού Κέντρου Πάφου

Αίτημα αναστολής των ενοικίων που καταβάλλουν για τα τουρκοκυπριακά υποστατικά και καταστήματα έχουν υποβάλει οι καταστηματάρχες της περιοχής του Εμπορικού Κέντρου της Πάφου λόγω των εργασιών που διεξάγονται στην περιοχή στο πλαίσιο της ανάπλασης.

Το αίτημα της Π.Ο.Β.Ε.Κ. για αναστολή των ενοικίων φαίνεται να απασχολεί έντονα το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ σε απαντητική επιστολή προς την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, η οποία κοινοποιήθηκε και στην ΠΟΒΕΚ, ο Χαράλαμπος Σπανός Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών ενημέρωσε πως ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, δυνάμει εκχωρήσεως εξουσιών από τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, αποφάσισε την αναστολή καταβολής των ενοικίων για τα τουρκοκυπριακά υποστατικά /καταστήματα στους δρόμους που επηρεάζονται πραγματικά και για όσους μήνες δεν υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματα.

Ο κ. Σπανός ζήτησε όπως του αποσταλεί ονομαστικός κατάλογος με τους μισθωτές που επηρεάζονται και τη συγκεκριμένη περίοδο που επηρεάζεται ο καθένας ξεχωριστά, ανάλογα με την πορεία των έργων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξυπακούεται ότι η πιο πάνω έγκριση αφορά μόνο τα καταστήματα που βρίσκονται στους κλειστούς δρόμους, όπως επεξήγησε. Με την περάτωση των έργων, συμπλήρωσε ο κ. Σπανός, θα γίνει επανεκτίμηση του ενοικίου.

Όσον αφορά τα ενοίκια που οφείλονται στην Υπηρεσία, ζήτησε όπως καταβληθούν από τους μισθωτές πριν από την αναστολή πληρωμής των ενοικίων.

Ο Νίκος Κόνικκος, πρόεδρος της Εμπορικής και Βιομηχανικής Ανάπτυξης του Δήμου Πάφου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε δικαιολογημένο το αίτημα των καταστηματαρχών.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως εξαιτίας της έναρξης των εργασιών στο εμπορικό κέντρο, αρκετά εκ των καταστημάτων δεν έχουν πρόσβαση με αποτέλεσμα η εμπορική κίνηση στην περιοχή να έχει μειωθεί σημαντικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ