21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Ανανεώθηκαν οι 380 από τις 720 χιλιάδες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων – Επιβάρυνση σε όσους την ανανεώσουν μετά τις 10 Μαρτίου

Στις 380 χιλιάδες, από τις συνολικά 720 περίπου χιλιάδες, ανέρχεται ο αριθμός των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που ανανεώθηκαν μέχρι στις 11 σήμερα το πρωί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) Σωτήρης Κολέττας. Η τελευταία ηµεροµηνία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας είναι η Πέµπτη 10 Μαρτίου.

Με βάση τη νομοθεσία, για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας, που θα γίνονται μετά από την Πέμπτη 10 Μαρτίου, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το 10% της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Ο κ. Κολέττας είπε πως συνήθως οι περισσότεροι σπεύδουν να ανανεώσουν τις άδειες τους κατά τις τελευταίες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως επί ποσοστιαίας βάσης τις προηγούμενες χρονιές “ήμασταν πού ψηλότερα από ότι ήμασταν σήμερα” σε ότι αφορά τον αριθμό των ανανεωθείσων αδειών, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Σημείωσε πως το κοινό έχει 70 ημέρες στη διάθεσή του για ανανεώσει τις άδειες, αφού η ανανέωση άρχισε στις 7 Ιανουαρίου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Διευθυντής του ΤΟΜ είπε πως το 99% των ανανεώσεων γίνεται διαδικτυακά (μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος, των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και των εμπορικών τραπεζών) και μόνο το 1% στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, και στα Επαρχιακά Γραφεία του Τµήµατος Ταχυδροµικών Υπηρεσιών. Πρόσθεσε πως αυτό το 1% αφορά περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει κάποιο ζήτημα με το όχημα ,που πρέπει να διευθετηθεί. Σημειώνεται πως για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ και ασφάλεια.

Ο κ. Κολέττας ανέφερε πάντως πως το ηλεκτρονικό σύστημα του Τμήματος έχει αναβαθμιστεί και είναι “αρκετά δυνατό” για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο αυτές τις τελευταίες ημέρες που έχουν απομείνει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

Είπε τέλος πως υπάρχουν από τις αρχές του έτους και αρκετές ακινητοποιήσεις οχημάτων, σημειώνοντας πως φέτος είναι πιο αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι.


Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ