20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Ανανέωση κράτησης 41χρονου για λαθρεμπόριο μεταναστών ανοικτά της Πόλης Χρυσοχούς

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ανανέωσε για άλλες έξι ημέρες το διάταγμα προσωποκράτησης εναντίον 41χρονου από την Συρία που είχε συλληφθεί την 1η Απριλίου του 2016 για λαθρεμπόριο μεταναστών.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης η Αστυνομία συνέλαβε τον 41χρονο για τη μεταφορά 28 προσώπων στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Εναντίον του εξετάζονται τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης, μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους.

Τα 28 πρόσωπα από τη Συρία που βρίσκονταν σε σκάφος που επέπλεε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, περισυνέλεξαν το βράδυ της 31ης Μαρτίου, μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, μετά από οδηγίες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόκειται για 19 άντρες, έξι γυναίκες και τρία παιδιά, όλοι από τη Συρία.

Από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος απέπλευσε στις 29 Μαρτίου 2016, από τις ακτές της Τουρκίας, με προορισμό την Κύπρο.  Ο  κάθε επιβάτης, φέρεται να πλήρωσε για το ταξίδι αυτό, το χρηματικό ποσό των €2,000.

Σύμφωνα  με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία ο 41χρονος Σύρος ήταν ο καπετάνιος του σκάφους που μετέφερε στην Κύπρο τους υπόλοιπους.

Ο ύποπτος αρνήθηκε ωστόσο κάτι τέτοιο υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος έχει πληρώσει χρηματικό ποσό 2 χιλιάδων δολαρίων Αμερικής για να ταξιδέψει με τους υπόλοιπους στην Κύπρο. 

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ