20.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Αναμένονται πολύ “καυτές” ημέρες με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς – Θα “αναστενάξουν” οι παραλίες…

Η αστάθεια που επηρέαζε την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, ήρθε στο τέλος της και πλέον αναμένεται να εγκατασταθούν πολύ θερμές αέρες μάζες, κατά το δεύτερο μισό της εβδομάδας.

Από σήμερα Πέμπτη αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχίσει την Παρασκευή και το Σάββατο, φτάνοντας ή ξεπερνώντας ελαφρώς τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε εσωτερικά τμήματα του νησιού. Την Κυριακή η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει ελαφρώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας φαίνεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και εμφανίζονται πιθανότητες για τοπικού χαρακτήρα βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικά τμήματα του νησιού. Δεν αναμένεται, όμως, να έχουν ούτε την έκταση αλλά ούτε και τη διάρκεια (σε μέρες) της προηγούμενης περιόδου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης, οι θερμοκρασίες, παρόλη την πτώση, παραμένουν πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν μεγάλο μέρος του νησιού μας το τελευταίο διάστημα, ανέβασαν τη βροχόπτωση για το μήνα Μάιο στο 232%, ενώ ο μήνας που διανύουμε έχει φτάσει στο 220%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι χθεσινές βροχές. Η βροχόπτωση του χρόνου έφτασε το 84% από το 79% που βρισκόταν στις αρχές Μαίου και από ανομβρία περάσαμε σε ολιγομβρία. Η περσινή χρονιά κάλυψε το 82% της κανονικής βροχόπτωσης ενώ η προ-προηγούμενη χρονιά μόλις το 61%.

Η εισροή νερού στα φράγματα έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά είναι ανίκανη να αλλάξει τα δεδομένα και να βελτιωθεί η κατάσταση των φραγμάτων για τη φετινή χρονιά, εντούτοις δίνει ελπίδες, σε περίπτωση που αρχίσουν νωρίς οι βροχές το επόμενο βροχομετρικό έτος, να αρχίσει εισροή με μεγαλύτερη ευκολία.

Από σήμερα Πέμπτη μέχρι το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος και πολύ θερμός καιρός.

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και το Παρασκευοσαββατοκύριακο αναμένονται 40άρια+ σε περιοχές του εσωτερικού.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ