15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Αναβαθμισμένο το παραλιακό μέτωπο Π. Χρυσοχούς μετά την κατασκευή κυματοθραυστών 

Αναβαθμισμένο είναι το παραλιακό μέτωπο της Πόλης Χρυσοχούς μετά την αποπεράτωση του έργου της Β’ Φάσης του έργου των κυματοθραυστών συνολικού κόστους 3,8 εκ. ευρώ συν Φ.Π.Α., σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως ολοκληρώθηκε η Β’ Φάση του έργου των κυματοθραυστών από το Λιμάνι του Λατσιού μέχρι τον κατασκηνωτικό χώρο. Το έργο της Β’ Φάσης, είπε, περιλαμβάνει 10 κυματοθραύστες ενώ κατά την Α’ Φάση είχαν τοποθετηθεί άλλοι τέσσερις.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαχριστοφή, με την τοποθέτηση των κυματοθραυστών το παραλιακό μέτωπο της Πόλης Χρυσοχούς έχει αναβαθμιστεί, με αποτέλεσμα η περιοχή να προσφέρει στους λουόμενους αμμώδεις παραλίες και πεντακάθαρα νερά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αναφερόμενος στη Δημοτική Ακτή είπε πως αυτή συγκαταλέγεται στις πιο καθαρές παραλίες της Κύπρου, και για αυτό το λόγο πήρε την Ευρωπαϊκή βράβευση « Γαλάζια Σημαία».

Ενδεικτικά, ανέφερε, πως η παραλία έχει εγκατεστημένο καινοτόμο σύστημα πρόσβασης των ΑμεΑ στη θάλασσα. Διαθέτει επίσης θαλάσσια σπορ, ξαπλώστρες και ομπρέλες θαλάσσης για ενοικίαση, ενώ σημείωσε ότι κατά την κολυμβητική περίοδο υπάρχουν εξοπλισμένοι ναυαγοσώστες.

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, είπε ο Δήμαρχος, υπενοικιάζει σε πέντε ιδιώτες τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες, ενώ σε ετήσια βάση ο Δήμος, όπως εξήγησε, εισπράττει απ’ αυτά το χρηματικό ποσό των 80 χιλ. ευρώ.

Επιπρόσθετα ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως όραμα τόσο του ιδίου όσο και του δημοτικού συμβουλίου Πόλης Χρυσοχούς είναι να μετατρέψουν την Πόλη Χρυσοχούς σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη,  με υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους.

Στόχος και επίκεντρο κάθε δράσης μας είπε «είναι ο Δημότης».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ