17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Αναβάθμιση χρειάζονται τα Λουτρά της Αφροδίτης, λέει ο κοινοτάρχης Νέου Χωρίου

Την αναβάθμιση της περιοχής των Λουτρών της Αφροδίτης που βρίσκονται αμέσως μετά το Λατσί προς την μύτη του Ακάμα ζητά ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου .


Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε πως τα Λουτρά της Αφροδίτης εδώ και δεκαετίες από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960 έπρεπε να αναβαθμιστούν αφού –όπως είπε- η περιοχή  αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα και ομορφότερα τοπία της Κύπρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην περιοχή, ανέφερε στο ΚΥΠΕ έχει δημιουργηθεί ένας βοτανικός κήπος ο οποίος έχει παραμεληθεί ενώ στο μέρος δεν υπάρχει φωτισμός. Ο κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου ανέφερε πως στα Λουτρά της Αφροδίτης  υπάρχουν αγριοσυκιές, ελιές, χαρουπιές ενώ την άνοιξη, βγαίνουν τα κυκλάμινα και οι ανεμώνες.

Ενδεικτικά ανέφερε πως   “ο τουρίστας που έρχεται  να επισκεφτεί την περιοχή για να συναντήσει τα Λουτρά της Αφροδίτης που βρίσκονται ακριβώς στο τέλος ενός μικρού φυσικού μονοπατιού” χάνει εύκολα τον προσανατολισμό του εξαιτίας της   ανυπαρξίας των ενημερωτικών πινακίδων.

Πρόσθεσε μάλιστα,  πως ο μύθος των Λουτρών της Αφροδίτης που αναφέρεται στη Θεά της ομορφιάς και του έρωτα την Αφροδίτη θα έπρεπε να καταγράφεται στο μέρος σε ειδικά σημεία και σε διάφορες γλώσσες στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Ρώσικα .

Ο κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου ανέφερε ακόμη πως έχει προτείνει και  την τοποθέτηση αγαλμάτων στο μέρος  που να  αναπαριστάνουν την Αφροδίτη και τον Άδωνη αφού τα Λουτρά της Αφροδίτης προσελκύουν το ενδιαφέρον αλλά και τα κολακευτικά σχόλια μιας σειράς περιηγητών λόγω της ιστορίας τους και της μαγευτικής φυσικής σπηλιάς με τα νερά να τρέχουν από τους βράχους.

Την περιοχή συνέχισε των Λουτρών της Αφροδίτης  την  επισκέπτονται μεγάλος αριθμός τουριστών  και αυτή θα έπρεπε να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Ο κοινοτάρχης Νέου Χωρίου αναφέρθηκε και στον τουρισμό που επισκέπτεται την περιοχή.

Έρχεται είπε χαρακτηριστικά πολύς τουρισμός που ωστόσο  δεν μένει  στην περιοχή αφού απουσιάζουν  τα ξενοδοχειακά καταλύματα όλων των κατηγοριών που να μπορούν να φιλοξενήσουν όλα τα είδη των τουριστών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ