28.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς

H Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο θέμα υποβάθμισης και υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς από το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ.

Η τελευταία παραίτηση γιατρού είχε ως συνεπακόλουθο το κλείσιμο των θαλάμων ασθενών, καθώς το ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο νοσηλευτήριο δεν μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.

Στα πλαίσια αυτά και ως προσωρινή λύση, ιατροί από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου εκ περιτροπής σε καθημερινή βάση βρίσκονται στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δυστυχώς είναι μετά λύπης μας που παρατηρούμε ότι ο ΟΚΥΠΥ και το Υπουργείο Υγείας δεν έχουν ακόμη προχωρήσει στην πρόσληψη ιατρικού λειτουργού , ενώ παρατηρείται μεγάλη κωλυσιεργία στο όλο θέμα, προκαλώντας δικαιολογημένα την ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, αφού υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσει και πάλι ο θάλαμος ασθενών.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, όπως και στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, παραμένει, δυστυχώς, προβληματική και χρειάζεται άμεσα να ληφθούν μέτρα πριν να έχουμε άλλες πιο σοβαρές και δυσάρεστες εξελίξεις.

Η ευθύνη για την κατάσταση βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, η οποία εδώ και χρόνια αδιαφορεί μπροστά στην αναγκαιότητα για σωστή στελέχωση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα.

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου καλεί τον Υπουργό Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα και άμεσα να επαναλειτουργήσουν οι θάλαμοι ασθενών στη σωστή βάση στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ