24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ: Για εντυπωσιασμό η ανακοίνωση Φαίδωνος …

Ανακοίνωση σε σκληρή γλώσσα εξέδωσε σήμερα η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ σε σχέση με την ανακοίνωση της τελευταίας ολομέλειας του Δήμου Πάφου που αφορά την υπόθεση με τους καταδικασθέντες στην υπόθεση ΣΑΠΑ. 

Η ανακοίνωση είναι για σκοπούς εντυπωσιασμού αναφέρει το ΑΚΕΛ και αυτό αποδεικνύεται απο τη στιγμή που ο κ. Φαίδωνος ως νομικός, γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δικαιούνταν να καταχωρήσουν έφεση, πράγμα που έγινε, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό σκόπιμα κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση πιο κάτω:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε σχέση με «Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου
για τους καταδικασθέντες τέως και πρώην Δημάρχους και Μέλη του Συμβουλίου», ημερ. 22.5.2017 και τη σχετική ανακοίνωση που κυκλοφόρησε ο Δήμαρχος, ως Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, επιθυμούμε να σημειώσουμε τα πιο κάτω:

  1. Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη, αψυχολόγητη και βεβιασμένη η εν λόγω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία τη δεδομένη στιγμή επί της ουσίας είναι άνευ αντικειμένου και αποσκοπεί στο λαϊκισμό και στο να χαϊδέψει τα αυτιά του κόσμου.
  2. Το Δημοτικό Συμβούλιο όφειλε να αναμένει να εκπνεύσει η χρονική περίοδος κατά την οποία οι καταδικασθέντες δικαιούνταν να ασκήσουν έφεση και στη συνέχεια να λάβει τις όποιες αποφάσεις του, ώστε να μην φαίνεται ότι παρακωλύει τη δικαστική διαδικασία.
  3. Ο Δήμαρχος, ως νομικός, γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δικαιούνταν να καταχωρήσουν έφεση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γι’ αυτό σκόπιμα κατέθεσε τη συγκεκριμένη πρόταση στο ίδιο χρονικό διάστημα. Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι επιβάλλεται η παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Δήμου για τα θέματα που έχουν νομική υφή, έτσι ώστε να προστατεύεται το Δημοτικό Συμβούλιο από λανθασμένες νομικά αποφάσεις.
  4. Η συγκεκριμένη απόφαση παραμένει ανενεργή εφόσον οι καταδικασθέντες έχουν εφεσιβάλει την απόφαση του Δικαστηρίου, οπότε η όποια απόφαση του ΔΣ αφορά ένα πρώην αξιωματούχο του Δήμου, ο οποίος σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή για να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και ο οποίος ποτέ δεν καταδικάστηκε.
  5. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΑΚΕΛ από την πρώτη στιγμή κατέθεσαν τις αμφιβολίες τους, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για το θέμα, όπως το είχε θέσει ο Δήμαρχος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω καλούμε για ακόμα μια φορά το Δήμαρχο να λειτουργεί συναινετικά και όντας επικεφαλής του Δήμου οφείλει να διαθέτει τις δυνάμεις του προς όφελος των δημοτών και της πόλης μας  και όχι να επιδίδεται  σε λαϊκισμό και κανιβαλισμό.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ