24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΑΚΕΛ ΠΑΦΟΥ: “Ανέγερση νέου Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου: Η κυβέρνηση ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της”

Με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ Πάφου σε σχέση με την ανέγερση νέου Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου αναφέρει τα πιο κάτω:

Ως Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου επανερχόμαστε για μια ακόμη φορά στο ζήτημα της ανέγερσης νέου Γυμνασίου στο κέντρο της Πάφου, ένα πρόβλημα που εδώ και χρόνια απασχολεί γονείς, τοπικές αρχές, εκπαιδευτική κοινότητα, συμπολίτες μας, αλλά και οργανωμένα σύνολα της πόλης μας.

Είναι μετά λύπης μας που παρατηρούμε ότι παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν εδώ και χρόνια από τον Υπουργό Παιδείας, αλλά και άλλους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς για επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος το συντομότερο δυνατόν, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης και επίλυσης του προβλήματος.  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες η Σχολική Εφορεία Πάφου, κατόπιν προτροπής του ίδιου του Υπουργού Παιδείας, προχώρησε σε σειρά συναντήσεων με τους οργανωμένους γονείς, το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικούς φορείς αλλά και με τους βουλευτές της Επαρχίας μας, ενώ συζήτησε ενδελεχώς τις διάφορες προτάσεις που τέθηκαν υπόψη της από το Υπουργείο Παιδείας, καταλήγοντας πλειοψηφικά σε μια συγκεκριμένη πρόταση την οποία έθεσε γραπτώς ενώπιον του ΥΠΠ.

Παρόλα αυτά δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής οποιαδήποτε απάντηση από το ΥΠΠ, εξέλιξη που αποδεικνύει έμπρακτα τόσο την αδιαφορία του ΥΠΠ και της κυβέρνησης γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και τους φόβους μας ως ΑΚΕΛ πως η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί από το ΥΠΠ απλώς θα παρέτεινε το ζήτημα χωρίς να λαμβάνεται καμία πολιτική απόφαση. 

Φαίνεται ότι η δημιουργία νέου Γυμνασίου στο κέντρο της πόλης της Πάφου και η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην επαρχία μας δεν απασχολούν την κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη. Άλλωστε εδώ και καιρό προειδοποιούμε ότι σε μερικά χρόνια θα υπάρχει πρόβλημα τόσο κτηριολογικής κάλυψης των αναγκών των Γυμνασίων, εάν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για ικανοποίηση των αναγκών της πόλης μας, όσο και της ίδιας της ποιότητας των σχολικών κτηρίων αφού λόγω παλαιότητας χρειάζονται συνεχώς συντήρηση και αναβάθμιση. 

Με την ευκαιρία αυτή το ΑΚΕΛ ξεκαθαρίζει ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεκτεί το κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου. Υπενθυμίζουμε ότι το ΥΠΠ πρότεινε μεταξύ άλλων και αυτή την λύση, ως την πλέον οικονομική για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Απαιτούμε μάλιστα την ενίσχυση του Λυκείου Κύκκου με μαθητές ώστε να ελαφρυνθεί το Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου το οποίος λειτουργεί στα όρια του. 

Κατά την εκτίμηση μας η κυβέρνηση μεθοδευμένα επιχειρεί την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, για αυτό την καλούμε να κάνει δεύτερες σκέψεις και μακριά από οικονομίστικες προσεγγίσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος χωρίς να καταφεύγει σε υπεκφυγές. Τα θέματα της δημόσιας εκπαίδευσης δεν πρέπει να αποτελούν χώρο ικανοποίησης μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων“.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ