27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΑΚΕΛ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ: Ανησυχία για τη στάση του Δημάρχου έναντι πολύ σοβαρών ζητημάτων

Το ΑΚΕΛ Γεροσκήπου εκφράζει την ανησυχία του για τη στάση που τηρεί ο Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης έναντι πολύ σοβαρών ζητημάτων που αγγίζουν ακόμα και την ίδια την ύπαρξη του Δήμου.

Ενώ υπάρχουν κατεπείγοντα θέματα, τα οποία θα έπρεπε να συζητηθούν από το δημοτικό συμβούλιο και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις, εδώ και τρεις βδομάδες ο Δήμαρχος, για τους δικούς του λόγους, δε συγκαλεί συνεδρία.

Δύο κρίσιμα ζητήματα επέβαλλαν την άμεση αντιμετώπισή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Η ταχύτητα σκοτώνει
  1. Στην ακρόαση του Συμβουλίου Παρεκκλίσεων, στις 2 Νοεμβρίου, ακούστηκαν πράγματα και θαύματα γύρω από τη διαδικασία κατασκευής αναψυκτηρίων στην παραλία Γεροσκήπου. Η μεγαλύτερη επένδυση του Δήμου τα τελευταία χρόνια έχει προβλήματα νομιμότητας, ο Δήμος μπήκε σε περιπέτειες, αλλά για τον Δήμαρχο δε φαίνεται να συντρέχουν λόγοι σύγκλησης του Δ.Σ. Σημειώνεται ότι το ΑΚΕΛ και η δημοτική του ομάδα ζήτησαν από την πρώτη στιγμή τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα.

 

  1. Εδώ και αρκετές μέρες, η Κυβέρνηση, διά του Υπουργού Εσωτερικών, κάνει λόγο για μείωση των Δήμων, δημοσιεύματα φέρουν τον Δήμο Γεροσκήπου να συγχωνεύεται με τον Δήμο Πάφου, αλλά για τον Δήμαρχο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και δεν εκδηλώνει κάποιου είδους αντίδραση για τα όσα τεκταίνονται. Σημειώνεται ότι διαχρονική θέση του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου είναι η διατήρηση της αυτονομίας και της αυτοτέλειας του ιστορικού Δήμου της πόλης μας, αλλά και η περαιτέρω ενδυνάμωση του μέσα από τη συνεργασία με γειτονικές κοινότητες.

Καλούμε τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δώσουν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, αλλά και να υπερασπιστούν τη συνέχεια του Δήμου Γεροσκήπου. Ο Δήμος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για τη μεταρρύθμιση της Τ.Α. και να τις γνωστοποιήσει με τον πιο επίσημο τρόπο σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εσωτερικών, κοινοβουλευτικά κόμματα, Ένωση Δήμων).

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ