22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΑΚΑΜΑΣ: Πως σχολιάζουν τα θέματα καθαριότητας οι Θεοπέμπτου, Δημοσθένους, Χατζησάββας;

Πολλές απόψεις γράφτηκαν και ακούστηκαν στο διαδίκτυο το τελευταίο εικοσιτετράωρο με αφορμή τη δήλωση του κοινοτάρχη Νέο Χωρίου για την επιβολή τέλους στους επισκέπτες του Ακάμα ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν οι τοπικές αρχές στην καθαριότητα της περιοχής και τη περισυλλογή των τόνων σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους το Καλοκαίρι οι επισκέπτες.


Διάφορες απόψεις ακούστηκαν και απο ανθρώπους του τουρισμού ενώ μεγάλη συζήτηση έγινε και στην ομάδα Δημοκρατική Παρέμβαση στο Facebook η οποία αριθμεί πέραν των 20.000 μελών.
Μεταξύ των σχολίων που ξεχωρίσαμε είναι τα πιο κάτω απο ανθρώπους που έχουν σχέση με τον Τουρισμό και το Περιβάλλον.
Σταύρος Χατζησάββας
Η στροφή στον οικοτουρισμό, αυτή θα είναι μια αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Όσον αφορά τα θέματα που προκύπτουν στην περιοχή του Ακάμα σε πληροφορώ ότι αρκετή ρύπανση προκαλούν και τα απόβλητα σκαφών που προσεγγίζουν τις ακτές της περιοχής του Ακάμα. Συνεπώς για σχέδιο αποτελεσματικής διαχείρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα πρέπει να αφορά
1. την θαλάσσια περιοχή του Ακάμα και
2. την Χερσόνησο αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να τον δούνε οι κοινότητες της περιοχής το Τμήμα Περιβάλλοντος, και το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης.
Πιστεύω θα ήταν ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ να υποβληθεί αίτηση στην Ε.Ε. ούτως ώστε να τύχουν και ευρωπαικών κονδυλίων. Όσο αφορά τους τουρίστες ντόπιους και ξένους είναι φανερό το ότι στερούνται περιβαλλοντικής και τουριστικής εκπαίδευσης και κουλτούρας.
Χαράλαμπος Θεοπέμπτου
Ο Σταύρος έχει δίκαιο για τον Οικοτουρισμό (δε σχολιάσω τα υπόλοιπα) θα πω ότι πρώτα θα πρέπει να σχεδιάσουμε ένα πλάνο πιο δίκαιης κατανομής των εισοδημάτων από τον τουρισμό όπως π.χ. με τον οικοτουρισμό, τα Bed and Breakfast και πολλά άλλα πράγματα για να φέρουμε λεφτά στις κοινότητες.
Να υπενθυμίσω ότι έχουμε ρεκόρ τουριστών αλλά δεν τους βλέπουμε να ξοδεύουν λεφτά στις πόλεις όπως πριν λόγω κυρίως του All Inclusive.
Μιχάλης Δημοσθένους
Εχω εισηγηθεί και φέτος για πολλοστή φορά οπως κάθε χρόνο σαν συμβουλος τουρισμού ότι όποιος μπαίνει στο Ακαμα να πληρώνει είσοδο για να μπορέσουν οι κοινοτάρχες της περιοχής να αναπτύξουν κάποιες υπηρεσίες και να μην παρουσιάζουμε την χώρα μας Τριτοκοσμική απο τους ανεύθυνους που την ρυπαίνουν. Άλλά οι αρμόδιοι και ιδιαίτερα το Τμημα Περιβάλοντος δεν καταδέχεται εισηγήσεις απο ανθρώπους που κατέχουν τα θέματα Τουρισμού.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ