22.9 C
Paphos
Wednesday, May 8, 2024

Αθλητικό Λύκειο Πάφου: Μια μέρα με τον Απόστολο Παρέλλη!

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την περασμένη βδομάδα οι μαθητές του Αθλητικού Λυκείου Πάφου ύστερα και από την επίσκεψη στο σχολείο του Κύπριου δισκοβόλου και πρωταθλητή Απόστολου Παρέλλη.


Ο Παρέλλης μίλησε στους μαθητές για την δική του προσωπική εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και την σπουδαία θέση που κατέκτησε στην σημαντικότερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, για την δισκοβολία, για τις σκληρές προπονήσεις, για την προσήλωση του στον στόχο του αλλά και για το όνειρο της διάκρισης που τον συνόδευε πάντα στην καριέρα του. Οι μαθητές του Αθλητικού Λυκείου με τη σειρά τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Κύπριο αθλητή και να του θέσουν ερωτήματα.

img_0923

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τον Απόστολο Παρέλλη υποδέχτηκαν στο σχολείο τόσο ο Συντονιστής  Λυκειάρχης και Διευθυντής του Λυκείου Α’ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ Πάφου Ανδρέας Ιωσήφ όσο και οι εκπαιδευτικοί του Αθλητικού Λυκείου. Στη διάρκεια μικρής τελετής που ακολούθησε, απονεμήθηκε στον αθλητή, εκ μέρους της Διεύθυνσης του σχολείου, τιμητική αναμνηστική πλακέτα.

img_0936

Ο Απόστολος Παρέλλης γεννήθηκε στην Λεμεσό και μεγάλωσε στην Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Τεχνική Σχολή Λευκωσίας και είναι πτυχιούχος στον κλάδο της Μηχανολογίας.

Είναι αθλητής της Δισκοβολίας Κατέχει το παγκύπριο ρεκόρ με επίδοση στα 65,69 μ. από το Μάιο του 2016 στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ στην Ολυμπιάδα του Ρίο τον περασμένο Αύγουστο κατετάγη στην 8η θέση πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού στίβου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εχει όμως μια ιστορία επιτυχιών πίσω του :

Παγκόσμια Γυμνασιάδα (17 χρονών) , Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 23 αλλά και Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, 3η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών στην Ουγγαρία (2007), Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης (2009 και 2011) με καινούργια Παγκύπρια ρεκόρ. Ήταν ο πρώτος αθλητής στην Κύπρο που πέρασε το φράγμα των 60μέτρων.

Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 : συμμετέχει με αξιώσεις έχοντας κάνει νέο παγκύπριο ρεκόρ (65.36μ.), όμως στο Λονδίνο είχε τη μεγάλη ατυχία να πάρει τη 13η θέση στον προκριματικό, μένοντας εκτός τελικού για μόλις επτά εκατοστά.

Το 2014 κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Γλασκώβης ενώ το 2015 προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κατακτώντας την 6η θέση στον κόσμο, ενώ την ίδια χρονιά άρχισε να λαμβάνει προσκλήσεις για τα Diamond League και σε κορυφαίες διοργανώσεις αγώνων στίβου.

Το 2016 κατέγραψε νέο παγκύπριο ρεκόρ (65.69μ.), συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες και προκρίθηκε στον Ολυμπιακό τελικό.

Σε αυτόν τον τελικό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (Αύγουστος 2016) κατετάγη στην 8η θέση πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη επιτυχία του κυπριακού στίβου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το σημαντικό αυτό επίτευγμα ήταν και το επιστέγασμα στην πορεία του Απόστολου Παρέλλη και η μεγάλη του δικαίωση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ