32.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΑΕΚ: Καθορίζουν τη δικιά τους μοίρα

Με φάρο τον εξαιρετικό απολογισμό τους στα ντέρμπι θα πορευτούν οι «κιτρινοπράσινοι» στο υπόλοιπο της σεζόν

Το αν η ΑΕΚ θα τερματίσει πρώτη ή δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν εξαρτάται από την ίδια. Ακόμα και να μαζέψει το απόλυτο των έξι βαθμών στα εναπομείναντα παιχνίδι με Απόλλωνα (εντός) και Ερμή (εκτός), θα περιμένει να δει αν θα έχει απώλειες ο ΑΠΟΕΛ στα δικά του παιχνίδια. Και επειδή δεν περιμένει κανείς ότι ο πρωτοπόρος θα αφήσει βαθμούς στο ΓΣΠ κόντρα στην Αγία Νάπα, οι «κιτρινοπράσινοι» εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον επόμενό τους αντίπαλο, τον Απόλλωνα, ο οποίος στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου θα υποδεχθεί την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια στο Τσίρειο.
Προφανώς και στην ΑΕΚ, στην παρούσα φάση, δεν τους απασχολεί το τι θα κάνει ο ΑΠΟΕΛ ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Και καλά κάνουν. Κοιτάζουν τα δικά τους παιχνίδια και μοναδικός στόχος είναι να πάνε στη β’ φάση του πρωταθλήματος χωρίς άλλες απώλειες. Ούτως ή άλλως στα πλέι οφ θα παίξουν όλοι με όλους και λίγη σημασία έχει η σειρά των αγώνων. Αναφέρουμε απλά ενδεικτικά σε περίπτωση που τερματίσει πρώτη στην κανονική διάρκεια, θα ξεκινήσει τη β’ φάση κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος», ενώ σε περίπτωση που τερματίσει δεύτερη θα φιλοξενήσει στο ΓΣΖ την 5η της βαθμολογίας που εκτός απρόοπτου θα είναι η Ομόνοια.

Πρωτιά στα ντέρμπι
Η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν έχει αποδείξει πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν και δεν φοβάται καμιά ομάδα και καμία έδρα. Είναι άλλωστε η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς στα ντέρμπι μεταξύ των ομάδων της πρώτης πεντάδας. Κόντρα στις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης πεντάδας έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες (3), ενώ έχει μόνο μία ήττα (από Ομόνοια στο ΓΣΠ) όπως και ο Απόλλωνας. Ας δούμε αναλυτικά τη βαθμολογική συγκομιδή των ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Απόλλων, Ανόρθωση και Ομόνοια στα μεταξύ τους ντέρμπι:

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΟΜΑΔΑ                 Ν-Ι-Η     Β.            
ΑΕΚ                     3-3-1      12
ΑΠΟΛΛΩΝ          2-3-1      9
ΑΝΟΡΘΩΣΗ        2-3-3      9
ΑΠΟΕΛ                 2-2-3      8
ΟΜΟΝΟΙΑ           1-5-2      6

Για την πρώτη νίκη
Ο Απόλλωνας είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει από την πρώτη πεντάδα, κάτι που οι «κιτρινοπράσινοι» θέλουν να κάνουν στο κυριακάτικο ντέρμπι του ΓΣΖ. Οι τρεις βαθμοί θα είναι ούτως ή άλλως ο στόχος σε κάθε ένα από τα εναπομείναντα 12 παιχνίδια πρωταθλήματος. Αν καταφέρει να μαζέψει το απόλυτο των 36 βαθμών, θα ανακηρυχθεί πανηγυρικά πρωταθλήτρια, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κανείς όμως δεν περιμένει ότι η ΑΕΚ, ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα συνεχίσει μόνο με νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό και κάθε κερδισμένος ή χαμένος βαθμός είναι σημαντικός. Κρίσιμος. Ειδικά στη β’ φάση, κατά την οποία η ομάδα της Λάρνακας θα κληθεί να δώσει πολλά – όπως συνηθίζουμε να λέμε – εξάποντα.

Κάθε λεπτομέρεια μετρά
Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσει ιδίοις όμμασι τον Απόλλωνα έχει ο Τόμας Κρίστιανσεν, στον σημερινό επαναληπτικό κυπέλλου με την ΑΕΛ. Μπορεί σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος να μην υπάρχουν μυστικά μεταξύ των ομάδων, ωστόσο, μια κατασκοπία του επόμενου αντιπάλου είναι πάντα χρήσιμη. Μια φάση, μια κίνηση των παικτών, μια εκτέλεση στημένης φάσης μπορεί να βοηθήσει έναν προπονητή να σχηματίσει ακόμα καλύτερη εικόνα για τον αντίπαλο και να προσαρμόσει καλύτερα το αγωνιστικό του πλάνο πάνω στις δυνατότητες και τις αδυναμίες του. Σήμερα λοιπόν ο Δανός τεχνικός θα πάρει πολλές σημειώσεις, θα μεταφέρει κάποια πράγματα στους παίκτες του και δεν αποκλείεται αυτές οι μικρές λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Όπως γίνεται συνήθως στα ντέρμπι.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ