30.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Αγρότισσα Μάνα: Νέο σπουδαίο γλυπτό της Γιώτας Ιωαννίδου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ)

Στην κοινότητα της Αργάκας, στο χώρο του προαυλιου του Περιφερειακού Νηπιαγωγείου Αργάκας, θα φιλοξενηθεί το μπρούτζινο γλυπτό της αγρότισσας μάνας, δωρεά του αείμνηστου Χριστοφή Καραμανή, που απεβίωσε πρόσφατα, προς την κοινότητα του.


Για να αποδώσει αιώνια τιμή στην αγρότισσα μάνα, έφερε στην κοινότητά του Αργάκα, το γλυπτό της αγρότισσας μάνας, ως γλυπτό σύμβολο, σύμβολο τιμής, σύμβολο ζωής. Το γλυπτό ειναι φιλοτεχνημένο από τη γλύπτρια Γιώτα Ιωαννιδου.

Η Κύπρια Αγρότισσα Μάνα υπήρξε και παραμένει η ψυχή της αγροτικής οικογένειας. Ειναι η μάνα, αλλά και η αγωνίστρια μάνα κάθε απλού, ανώνυμου, λαϊκού ανθρώπου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στις 14 Μαΐου 2017, 11:00 π.μ η οικογένεια του Χριστοφή Καραμανή και ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας, την τιμούν και την ευχαριστούν. Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης.

Το άγαλμα όπως αναφέρεται και πιο πάνω είναι της σπουδαίας Παφίτισσας γλύπτριας Γιώτας Ιωαννίδου και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε απο ένα δείγμα που φαίνεται και στη φωτογραφία η αγρότισσα μάνα κρατάει στην αγκαλιά της το μικρό της παιδί. Το άγαλμα έχει ύψος 1.70 cm και αποτυπώνει την αγρότισσα μάνα που φοράει κυπριακη παραδοσιακή στολή.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ