24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ: Η “χρυσή τριετία“ της Πάφου

Για χρυσή τριετία της Πάφου έκανε λόγο, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας ότι η Πάφος άλλαξε εικόνα και σήμερα είναι μια πόλη της ανάπτυξης και των σημαντικών έργων υποδομής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου, μετά από συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, είπε πως με πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου, του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και τη στήριξη της κυβέρνησης η Πάφος έχει αλλάξει.

Η τελευταία τριετία, συνέχισε, “ήταν η χρυσή τριετία της Πάφου”, προσθέτοντας ωστόσο πως είναι πολύ σημαντικό αυτά τα σημαντικά έργα υποδομής, ιδιαίτερα και λόγω της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, «να παραμείνουν και να ενισχυθούν, αλλά και η Πάφος να αποτελέσει την κοιτίδα του πολιτισμού που θα παράγει και θα προβάλλει τον πολιτισμό μας”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Νεοφύτου συνεχάρη τις τοπικές αρχές, σημειώνοντας πως όλοι είναι σημαντικό όχι μόνο να βελτιώνουμε την εικόνα και τις υποδομές αλλά να συμβάλλουμε και σε ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Νεοφύτου, ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη του Προέδρου του ΔΗΣΥ αλλά και της αντιπροσωπείας που τον συνόδευε.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, είπε ο Δήμαρχος Πάφου, ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τις εξελίξεις των έργων και για τα νέα έργα που προγραμματίζονται εντός του 2018 .

Έγινε, συνέχισε,  μια σύντομη αποτίμηση για την πορεία της Πάφου, της πόλης της Πάφου και της οικονομίας, σημειώνοντας πως υπήρξε κοινή αντίληψη ότι η Πάφος βρίσκεται σε μια πορεία σταθερή και ανοδική.

Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως η οικονομία δείχνει σημάδια  πλήρους ανάκαμψης ενώ- όπως είπε –  δημιουργούνται προϋποθέσεις και για περαιτέρω ανάπτυξη και δημιουργία μιας νέας δυναμικής στην πόλη, γύρω από τον τουρισμό και τις κατασκευές αλλά και γύρω από άλλες δραστηριότητες που φαίνεται να προσελκύονται σιγά σιγά στην Πάφο.

Είναι κοινή πεποίθηση και του προέδρου, είπε ο Δήμαρχος Πάφου,  “ότι με πολιτικές που μπορούν να στηριχτούν και από το κεντρικό κράτος και με κατάλληλες νομοθεσίες και εκσυγχρονισμούς από τη Βουλή μπορούμε τα επόμενα χρόνια να στοχεύσουμε στο να προσελκύσουμε και να δημιουργήσουμε και νέους τομείς οικονομίας στην πόλη μας για να μην είμαστε μονοσήμαντοι μόνο προς τον τουρισμό και τις κατασκευές”.

Eπεσήμανε δε, πως στόχος  του Δήμου Πάφου είναι  να συνεργαστεί με το κράτος για να προωθηθούν ενέργειες τέτοιες που να φέρουμε – όπως είπε- “και να δημιουργήσουμε και νέους πυλώνες οικονομίας στην πόλη της Πάφου, ώστε  να προσελκύσουμε νέους αλλά και να ανακόψουμε την πορεία εξόδου πολλών νέων επιστήμων που δεν μπορούν να εργοδοτηθούν στους κλάδους του τουρισμού και των κατασκευών” .

Για αυτό, εκτίμησε, “χρειάζεται να δημιουργηθούν κλάδοι και επαγγέλματα που να προσελκύουν και αυτούς τους ανθρώπους”.

O Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως έλαβε διαβεβαίωση ότι θα υπάρχει στήριξη και από το Δημοκρατικό Συναγερμό στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Πάφου για τα έργα που προωθούνται και στους σχεδιασμούς.

“Είναι αυτό που θέλουμε όχι μόνο από το Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και από όλα τα κόμματα”, κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ