21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Ήρθες και μου άλλαξες τη ζωή!

12928207_10208412289766004_1460123455693740071_nΤης Σταυρούλας Μιλτιάδου Ιγνατίου

Η μητρότητα για μια γυναίκα είναι ότι πιο πολύτιμο, όμορφο και ξεχωριστό μπορεί να συμβεί στη ζωή της…

Όταν φέρνεις  στον κόσμο ένα παιδί και ειδικά όταν γίνεσαι μητέρα για πρώτη φορά, η ζωή σου αλλάζει άρδην. Δεν αναφέρομαι στα ξενύχτια ή στις ψυχοσωματικές  αλλαγές που έχεις να αντιμετωπίσεις αλλά στην ουσία του να γίνεσαι μητέρα. Του να έχεις το παιδί σου στην αγκαλιά σου, να το μεγαλώνεις βήμα βήμα και να το βλέπεις να αναπτύσσεται σωματικά και πνευματικά και να ξέρεις ότι εσύ βρίσκεσαι πίσω από αυτό το «θαύμα» της ζωής!

«Αγαπημένη μου κόρη,

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εννέα χρόνια πριν, χωρίς να το ξέρεις , χωρίς να το επιλέξεις μου χάρισες τον κόσμο! Με έκανες έναν άλλο άνθρωπο. Μου έμαθες να αγαπώ με διαφορετικό τρόπο τη ζωή! Μου έδωσες τόση δύναμη που με έκανε να αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κατορθωθεί.

Μονάκριβη μου, αυτά τα εννέα χρόνια που βαδίζουμε μαζί χέρι χέρι, μου έμαθες να αγαπώ και να εκτιμώ περισσότερο τη δική μου μάνα. Με έμαθες να συγχωρώ, να χαίρομαι ακόμη και τα πιο μικρά και ασήμαντα πράγματα που μας συμβαίνουν καθημερινά.

Να βλέπω παντού χρώμα και φως. Ακόμη και στα δύσκολα, έχοντας εσένα δίπλα μου ξέρω ότι όλα θα πάνε καλά.

Αγάπη μου, λένε ότι η μάνα και ο πατέρας φυσικά, είναι αυτοί που θα δώσουν στο παιδί τους όλα όσα χρειάζεται για να γίνει ένας καλός άνθρωπος που θα σέβεται, θα αγαπά και θα εκτιμά τους γύρω του. Λένε επίσης ότι τα παιδιά μας είναι ο καθρέφτης μας. Αν εσύ είσαι ο δικός μου καθρέφτης  τότε αυτό που βλέπω καθημερινά αντικρίζοντας τον είναι έναν άνθρωπο που ξέρει να σέβεται και να αγαπά. Έναν άνθρωπο με αξίες και ιδανικά.

Ζωή μου, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω όλα όσα αισθάνομαι για σένα. Η ανάσα σου είναι ανάσα μου και η πνοή σου πνοή μου. Όταν εσύ δεν αισθάνεσαι καλά εγώ αισθάνομαι χειρότερα. Όταν εσύ χαμογελάς εγώ πετάω στα σύννεφα. Όταν εσύ νιώθεις ότι πέτυχες σε κάτι εγώ ξεχειλίζω από υπερηφάνεια και νιώθω πως θα εκραγεί το μέσα μου.

Μαρίνα Δημήτρια μου, πριγκίπισσα μου, όταν σε κράτησα στην αγκαλιά μου πριν εννιά χρόνια, εκείνο το συναίσθημα όταν σε πρωτοπήρα στα χέρια μου δεν μπορούσα να το περιγράψω. Τότε δεν ήξερα τι ήταν. Δεν κατάλαβα αν ήταν η ευθύνη ή ο φόβος μήπως και δεν καταφέρω να γίνω μια σωστή μάνα. Θυμάμαι ότι το στομάχι μου είχε δεθεί κόμπος. Θυμάμαι να σε βλέπω και να κτυπά η καρδιά μου τόσο δυνατά που πίστευα ότι θα βγει από τα στήθια μου. Σε κοίταζα και δεν πίστευα ότι εσύ ψυχή μου είσαι κομμάτι δικό μου. Μου πήρες το δάκτυλο με το μικροσκοπικό σου χεράκι και ποτέ πριν δεν αισθάνθηκα τόσο δυνατή!

Σήμερα, εννιά χρόνια μετά, θέλω να ξέρεις ότι δεν υπάρχει κανένας φόβος. Εσύ με δίδαξες και με έμαθες να είμαι μια καλή μανούλα. Με έμαθες αγαπήσω αλλά και να εκτιμήσω περισσότερο τον εαυτό μου.

Βλέποντας σε σήμερα, νιώθω περήφανη για μένα γιατί μεγαλώνω ένα υπέροχο πλάσμα με ευαισθησίες, ένα πλάσμα που ξεχειλίζει από αγάπη για τους άλλους, ένα κορίτσι που σέβεται τους γύρω του, έναν άνθρωπο που παλεύει για αυτά που πιστεύει.

Και αν εσύ κόρη μου είσαι ο καθρέφτης μου ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Γιατί όποιος σε γνωρίζει με βλέπει όπως βλέπει εσένα.

Σου εύχομαι κοριτσάκι μου να είσαι πάντα καλά. Να έχεις την υγεία σου και να συνεχίσεις να μεγαλώνεις, όμορφα, ανέμελα, με αγάπη και χαμόγελα!

Σου εύχομαι επίσης πάντα να βρίσκεται καθισμένη σε αυτό το μοναδικό ροζ συννεφάκι σου. Εκεί που δεν υπάρχουν δυσκολίες, άγχη, πόνος, θλίψη…

Ακόμη όμως και αν κάποτε πέσεις από εκεί πάνω, εγώ η μανούλα σου θα βρίσκομαι ακριβώς εκεί για να πάρω ξανά αγκαλιά όπως τότε και να σε ανεβάσω και πάλι εκεί που ανήκεις.

Θα είμαι πάντα εδώ! Δεν σε αγαπώ απλά…. Δεν σε λατρεύω μόνο. Είσαι η ζωή μου ολόκληρη. Είσαι τα πάντα μου!

Η μαμά σου…»

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ